ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει την παράσταση «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο θέατρο Πέτρας στις 9.30 μ. μ.

– Στους αρχαίους δρόμους του κρασιού της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ιταλίας ταξιδεύει τους επισκέπτες η περιοδική έκθεση «Το δώρο του Διονύσου. Η Μυθολογία του κρασιού στην Κεντρική Ιταλία (Μολίζε) και τη Βόρεια Ελλάδα» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (έως 30 Σεπτεμβρίου).

-Η oμάδα Projector ερευνά την ιστορία των σιδηροδρόμων στην πρωτότυπη παράσταση «Ταξίδι με τρένο» υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Ανέστη Αζά, στον χώρο του ΟΣΕ (Καρόλου 1 – 3) σήμερα και αύριο στις 9 μ. μ., στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

– Χορευτικό ρεσιτάλ της κορυφαίας Σιλβί Γκιλέμ, με τρεις νέες δημιουργίες που χορογράφησαν ειδικά γι’ αυτήν ο Ματς Εκ, o Ουίλιαμ Φόρσαϊθ και o Γίρζι Κίλιαν, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και ώρα 9 μ. μ.

– Τραγούδια του Αιγαίου και του Βοσπόρου ερμηνεύουν οι Μίμης Πλέσσας και Fide Koksal στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι (9 μ. μ.).

– Ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα εκτίθενται στο ξενοδοχείο Aristi Mountain Resort, στην Αρίστη Ζαγορίου, υπό τον τίτλο Φωτογραφικές Μνήμες από την Ηπειρο. Ως τα τέλη Αυγούστου.

– Συναυλία με το συγκρότημα Υπόγεια Ρεύματα στο Φρούριο Καζάρμα, στη Σητεία Κρήτης και ώρα 9 μ. μ.

-Το συγκρότημα Αψιλίες συμπράττει με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Αργύρη Μπακιρτζή σε ένα αφιέρωμα στη μικρασιατική μουσική παράδοση, στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη (9.30 μ. μ.)

– Η κωμωδία «Είναι τρελοί αυτοί οι Ελληνες» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Μακρή παρουσιάζεται στην Αυλή Γυμνασίου Αβδήρων στις 9.30 μ. μ., στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημοκρίτεια 2011.