Δημοπρασία με 50 ανέκδοτες φωτογραφίες των Μπιτλς

Δημοπρασία με 50 ανέκδοτες φωτογραφίες των Μπιτλς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι μαγικό συμβαίνει με τους Μπιτλς και δύσκολα τους βαριέσαι. Κάθε φορά που μαθαίνουμε για μια έκδοση, μια επανακυκλοφορία, τώρα μια δημοπρασία, θέλουμε να ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια. Πενήντα ανέκδοτες φωτογραφίες δημοπρατούνται σήμερα από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

«Υπήρχαν περισσότεροι από 3.000 τινέιτζερ που ούρλιαζαν στο αεροδρόμιο. Πολλοί είχαν κάνει κοπάνα από το σχολείο ή τη δουλειά τους. Ορισμένοι έκλαιγαν και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σας αγαπάμε, σας παρακαλούμε να μείνετε».

Ηταν 7 Φεβρουαρίου του 1964 και αυτός είναι ο τρόπος που το BBC περιγράφει την πρώτη προσγείωση των Μπιτλς στην Αμερική, το ξεκίνημα της Beatlemania εκεί. Το πρώτο αμερικανικό τηλεοπτικό σόου των Σκαθαριών ήταν προγραμματισμένο δύο ημέρες μετά. Ανάμεσα σε όσους τους περίμεναν στην πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους ήταν ο 18χρονος φωτογράφος Μάικ Μίτσελ. Κατόρθωσε να διασχίσει το πλήθος, στήθηκε πίσω από το τεράστιο απαγορευτικό κορδόνι που είχαν τοποθετήσει οι υπεύθυνοι ασφαλείας και εστίασε στα καθαρά πρόσωπα των τεσσάρων πρωταγωνιστών από το Λίβερπουλ, που ήταν έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο.

Κανείς δεν έμοιαζε να σταματάει τον Μάικ Μίτσελ. Εξασφάλισε πάσο για τη συναυλία στο Coliseum, ανέβηκε στη σκηνή με το γκρουπ στη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε τους τέσσερις μουσικούς στη Βαλτιμόρη, έβγαζε διαρκώς κοντινές λήψεις πάνω, πίσω και κάτω από τη σκηνή.

Πενήντα αντίστοιχες φωτογραφίες – ντοκουμέντα της εποχής δημοπρατούνται σήμερα. Οι Μπιτλς, αγνώριστοι, αν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Οι τιμές, οι οποίες, κυμαίνονται από 500 μέχρι 6.000 δολάρια, θεωρούνται μάλλον χαμηλές, προκειμένου να ενδιαφερθούν και νέοι συλλέκτες. Σαράντα χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, 50 (ακόμη) ασπρόμαυρες φωτογραφίες βγαίνουν στο σφυρί. Οποιος τις «χτυπήσει» θα έχει στο σαλόνι του τους Μπιτλς να τραγουδούν «She loves you» και «I wanna hold your hand». Οπως το 1964…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή