Νέο φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Αλσους

Νέο φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Αλσους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. «Σε μια εποχή κρίσης και υποβάθμισης, η απάντηση είναι περισσότερος πολιτισμός», ήταν τα λόγια του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη χθες σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της δημιουργίας ενός νέου πολιτιστικού φεστιβάλ. Μπορεί να είναι άγνωστη η τύχη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, ενός εκ των σημαντικότερων θεσμών που καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων (φέτος για πρώτη χρονιά δεν έγιναν οι παραστάσεις στο Γκάζι και πολύ μας έλειψαν!), παρ’ όλα αυτά εν μέσω δύσκολων καιρών ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων, το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας, πρωτοβουλία του Πολιτισμικού Οργανισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται σύντομα να ανοίξει την αυλαία του.

Από τις 25 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, κυρίως στον χώρο του Θεάτρου του Αττικού Αλσους (αφού κατά κάποιο τρόπο το φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων που γινόταν εκεί κάθε χρόνο αντικαθίσταται με το νέο φεστιβάλ) θα δοθούν παραστάσεις, σεμινάρια, προβολές με γενικότερο θέμα «Οι Τραγικοί Μύθοι σήμερα». «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν τόπο διαλόγου για το αρχαίο θέατρο, να συζητήσουμε για οτιδήποτε απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο, στηριζόμενοι στους τραγικούς μύθους. Ενα φεστιβάλ που να προκαλεί, να αμφισβητεί, να προβληματίζει, να προβληματίζεται και συνεχώς να αλλάζει» ανέφερε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος, Γιάννης Μαργαρίτης. Με το όνειρο «τώρα που ξεκίνησαν τα έργα αναστήλωσης του Θεάτρου του Διονύσου να μπορέσουν μελλοντικά να πραγματοποιηθούν εκεί οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ». Σε αυτό είχε πολλά να προσθέσει και ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου διάσωσης αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα» με ιδέες για πιθανούς μελλοντικούς χώρους όπως στην Ελευσίνα, στη Δήλο, στους Δελφούς, που όπως είπε «θα δώσουν βάθος και θα απογειώσουν την προσπάθεια». Μένει βεβαίως να ξεπληρωθεί το χρέος των 750.000 ευρώ σε απλήρωτους καλλιτέχνες που πήραν μέρος σε περυσινές εκδηλώσεις του δήμου… Πάντως γενναιόδωρη είναι η προσφορά των φετινών συμμετεχόντων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να εργαστούν για το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με συμβολικούς μισθούς (το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τις 150.000 ευρώ).

Ανάμεσα στις παραστάσεις είναι οι δύο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου «Ηρακλής» και «Σκηνοβάτες», η «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, τρεις παραγγελίες του ΠΟΔΑ («Πέρσες» /Δήμος Αβδελιώδης, «Επτά επί Θήβας» /Ανέστης Αζάς, «Κρήτες» /Γιώργος Ζαμπουλάκης), «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού από την Ομάδα Συν+ Εργασία, καθώς και η θεατρική διαδρομή – ξενάγηση «Ιερά Οδός 2» της Ιωάννας Ρεμεδιάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή