Σύγχρονη τέχνη στους κήπους αγγλικού κάστρου

Σύγχρονη τέχνη στους κήπους αγγλικού κάστρου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΗ. Αυτό το καλοκαίρι τα ερείπια ενός κάστρου της αγγλικής εξοχής θα αποκτήσουν κάποιους απρόσμενους ενοίκους. Ανάμεσα σε αυτούς, η μυστηριώδης μουσική που αναδύεται από την εγκατάσταση του Paul Fryer και τα πλεγμένα κλαδιά της Laura Ellen Bacon, που μοιάζουν να γλείφουν τα ερείπια του μεσαιωνικού κτίσματος. Από τις 28 Ιουλίου, το κάστρο του Σάντλεϊ στην Αγγλία θα φιλοξενεί ανάμεσα στα ρομαντικά ερείπιά του και τους βραβευμένους κήπους του Γκλουστερσάιρ την έκθεση Material Worlds.

Την έκθεση οργανώνει ο οίκος Sotheby’s ο οποίος στήνει μια αλλιώτικη παρουσίαση με τη συμμετοχή 11 καλλιτεχνών, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, που μαζί θέτουν ερωτήματα για τα όρια μεταξύ τέχνης, χειροτεχνίας και ντιζάιν, με φόντο ένα μεσαιωνικό σκηνικό που αναδεικνύει διαφορετικά αυτά τα σύγχρονα αντικείμενα.

«Το Sudeley Castle είναι ένα μαγικό μέρος και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα υπέροχο κυνήγι θησαυρού ανάμεσα στους κήπους», αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Janice Blackburn. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν σχεδιαστές από την Αγγλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, αλλά και τον Λίβανο, έργα των οποίων έχουν κατασκευαστεί από σίδερο, γυαλί, αλουμίνιο, ύφασμα…

Και τα έργα φυσικά είναι προς πώληση. Οι τιμές κειμαίνονται μεταξύ 2.200 και 216.000 λιρών. Μεταξύ των δημιουργών συμπεριλαμβάνονται οι Ingo Maurer, Tord Boontje, David Adjaye και Amanda Levete. Η έκθεση διαρκεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή