Τα «Αισχύλεια» 2011 δίνουν στην Ελευσίνα τέχνη και μεγάλο κοινό

Τα «Αισχύλεια» 2011 δίνουν στην Ελευσίνα τέχνη και μεγάλο κοινό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΜΟΣ. Τα «Αισχύλεια» μας έφεραν σ’ επαφή με την άγνωστη σε πολλούς Ελευσίνα. Πηγαίνοντας σ’ αυτήν την κοντινή στην Αθήνα, αλλά άγνωστη πόλη για τις παραστάσεις του θεσμού αυτού που ξεκίνησε το 1975, γνωρίσαμε τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τα πολλά βιομηχανικά μνημεία της πόλης, αλλά και την καθημερινή ζωή των σημερινών κατοίκων.

Για 36η χρονιά, στις 26 Αυγούστου το Παλαιό Ελαιουργείο θα ξανανοίξει τις πύλες του για να φιλοξενήσει παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικά. Λίγο νωρίτερα, την ερχόμενη εβδομάδα, στις 28 Ιουλίου, εγκαινιάζεται ένας ακόμη εγκαταλελειμμένος χώρος: το φυλάκιο ΓΑΙΑΟΣΕ ανακαινίστηκε και θα φιλοξενήσει μια έκθεση που επιμελήθηκε η Θεοδώρα Κώτση (μέχρι τις 12 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο). Ο Δήμος Ελευσίνας θέλει ν’ ακούσει τις προτάσεις των δημοτών του και των επισκεπτών για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν παλιοί και εγκαταλελειμμένοι χώροι. Και από τις 26 Αυγούστου η Ελευσίνα μάς καλεί σ’ ένα πρόγραμμα πλούσιο, που απευθύνεται και στο ευρύ, αλλά και στο υποψιασμένο κοινό: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με τον Πέτρο Φιλιππίδη (26/8), συναυλία Δήμητρας Γαλάνη-Βασιλικού (28/8), «Θαλασσινοί Ερωτες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (31/8), η παράσταση «Σκηνοβάτες» του Εθνικού Θεάτρου (3/9), η «Ιοκάστη» που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος (4/9), συναυλία του Γιάννη Χαρούλη (5/9), η παράσταση «Ιχνευτές» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (7/9), ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ με τον Γ. Κιμούλη και τον Κ. Μαρκουλάκη (9/9), η παράσταση του Εθνικού «Ηρακλής Μαινόμενος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (11/9), συναυλία του Κωστή Μαραβέγια (12/9), το «Παραμύθι χωρίς όνομα» (15/9), συναυλία του Ορφέα Περίδη (16/9), το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» (17/9) και «Οι κουραμπιέδες» μια παραγωγή της Θεατρικής Σκηνής Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευσίνας. Από τις 20/9 ξεκινάει στο πλαίσιο των Αισχυλείων η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τα εικαστικά είναι παράδοση

Είναι ο τομέας της τέχνης στον οποίο έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος ο Δήμος Ελευσίνας: τα εικαστικά. Φέτος, από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όσοι φτάνουν στο Παλιό Ελαιουργείο θα συναντούν και το νέο έργο του Στήβεν Αντωνάκου με τίτλο The Search. «Επισκέφτηκα το Ελαιουργείο. Εντυπωσιάστηκα από το μέρος. Η μεγάλη του ενέργεια ενθουσίασε το μυαλό μου και τα συναισθήματά μου. Η αρχιτεκτονική, ο χώρος, η γεωμετρία! Αρχισα αμέσως να σχεδιάζω τις ιδέες μου στο χαρτί, εδώ στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη», έλεγε ο καλλιτέχνης στο μήνυμά του που διαβάστηκε. Αλλά μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου δεν θέλει κανείς να δει το έργο του. Ούτε καν σε φωτογραφία. Για να έχουμε περισσότερους λόγους να πάμε στην Ελευσίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή