Προ-βολες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ανανεώνουν καθημερινά το «στάτους» τους ή την προσωπική τους «σελίδα» στο Facebook και στο Twitter δεν έχουν καταλάβει ίσως πόσο πολύ εκτίθενται μέσα στον μικρόκοσμό τους. Αρκούν λιγότεροι από 150 χαρακτήρες. Τόσο οι εγχώριες διασημότητες, όσο και οι πιο αναγνωρίσιμες εκτός, έχουν αποκτήσει νέες εμμονές, έχουν εθιστεί με την εικόνα τους, το προφίλ, τη δημοτικότητά τους και σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια έχουν παγιδευτεί μέσα στις λέξεις.

Τα σχόλια δικά σας. Από ελληνικό «τιτίβισμα» στο Twitter. Σταρ-τραγουδίστρια. «Θέλω να παίξω σε μιούζικαλ! Με ακούτε; Θέλω πολύ και περιμένω προτάσεις! Αλλά μόνο σοβαρές παρακαλώ!» Συνάδελφός της… «Στο Λος Αντζελες. Μόλις συναντήθηκα με μια εκπληκτική χορογράφο για το χειμερινό μας show». Σταρ-τηλεπαρουσιαστής: «Πάτμος. Το ωραιότερο φαγητό που έχω φάει στη ζωή μου. Και πιστέψτε με, έχω φάει πολύ».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν δύο κατηγορίες. H πρώτη έχει να κάνει με όσους θέλουν να εκτονώσουν το υπερεγώ τους και ενημερώνουν το κοινό τους για κάθε τους κίνηση. Και η δεύτερη είναι εκείνη που θέλει και την αποθέωση (των θαυμαστών) και το… Νομπέλ Λογοτεχνίας.

Αν δεν είστε μέλος του Facebook ή δεν έχετε λογαριασμό στο Twitter, ποτέ δεν είναι αργά. Να δείξετε τον θαυμασμό σας έστω. Το νέο σαβουάρ βιβρ της κοινωνικής δικτύωσης επιβάλλει νέο λεξιλόγιο. Με «like» δείχνεις τον θαυμασμό σου. Αλλιώς κάνεις «reply», «retweet», «favorite». Α, και κάτι ακόμη. Το greeklish παίζει τρελά. «Otan megaloso tha gino touristria!», γράφει απόφοιτος ριάλιτι ποπ ειδώλων. Υπάρχουν -πάντα- και χειρότερα. Η Μπρουκ Σιλντς: «Το κάπνισμα σκοτώνει. Αν σκοτωθείς, τότε θα έχεις χάσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου». Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Το cool πράγμα όταν είσαι διάσημος είναι ότι ταξιδεύεις. Πάντα ήθελα να ταξιδεύω ανάμεσα στους ωκεανούς, στον Καναδά και τέτοια». Την πιο εύστοχη ερώτηση την έγραψε η Κριστίνα Αγκιλέρα στο Twitter: «Οπότε, πού θα γίνει φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή