Τέχνη για την «Εκδίκηση» στη Σικυώνα

Τέχνη για την «Εκδίκηση» στη Σικυώνα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ. Μόλις τριών ετών και έχει γίνει ήδη θεσμός η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται στη Σικυώνα (Κιάτο), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θόδωρου Τερζόπουλου. Από τις 24 ώς τις 28 Αυγούστου, και φέτος, θα φιλοξενηθεί στη Σικυώνα η 3η Διεθνής Συνάντηση, που περιλαμβάνει δρώμενα, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αναλόγια, γλυπτική εγκατάσταση, φόρουμ νέων, εργαστήρια, συζητήσεις και συμπόσια και έχει θέμα την «Εκδίκηση». Οι χώροι στο Κιάτο που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις είναι οι σταφιδαποθήκες ΑΣΟ, το Κέντρο Υγείας Κιάτου, η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το αρχαίο θέατρο, το αρχαιολογικό μουσείο και το τουριστικό περίπτερο. Εκεί θα συναντηθούν: η ελληνικής καταγωγής Λιβανέζα ποιήτρια και ζωγράφος Ετέλ Αντνάν με το έργο της «Ανεκτικότητα», η εικαστικός Καλλιόπη Λεμού με τη γλυπτική εγκατάσταση Esperia και τις ηθοποιούς Σοφία Χιλλ, Σοφία Μιχοπούλου και Ανέζα Παπαδοπούλου.

Στη Σικυώνα θα βρεθούν ο γερμανικός θίασος International Dreamshot Company που θα παρουσιάσει την παράσταση «Η εκδίκηση του Αχιλλέα» του Τζόναθαν Σέι, ενώ ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει, τον δικό του μονόλογο «Μεσονύκτιον» και ο θεατρικός συγγραφέας Μάριος Ποντίκας σε μορφή αναλογίου το νέο του έργο «Χλιμίντρισμα».

Στο πρόγραμμα της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος θα βρεθούν ο Ιταλός ηθοποιός Πάολο Μουζίο με την «Ερημο» του Κάρλο Μεκελστέτερ, ο σκηνοθέτης της Σικυώνιας Σκηνής Γιώργος Καρβουντζής με τον «Αίαντα» του Γιάννη Ρίτσου και τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, αλλά και η νέα εκδοχή του «Προμηθέα Δεσμώτη» από το θέατρο Αττις σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου. Πολλά πράγματα, τόσο κοντά από την Αθήνα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή