ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βλέποντας τις φωτογραφίες από τη λίμνη Μπελέτσι στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, αδύνατον να μη σκεφθείς: «Είναι δυνατόν αυτός ο παράδεισος να βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα;».

Κι όμως. Τριάντα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, σας περιμένει μια λίμνη σε έκταση πέντε στρεμμάτων με ψαράκια, χελώνες, πάπιες και φόντο ένα παρθένο καταπράσινο πευκοδάσος. Το ύψος των 600 μέτρων και τόσο πράσινο ρίχνουν τη θερμοκρασία σε δροσιστικά επίπεδα. Ο «αστικός μύθος» θέλει τη λίμνη να δημιουργήθηκε από ανθρώπινο λάθος τη δεκαετία του ’70, όταν τα αναχώματα ενός υπό κατασκευήν δρόμου έφραξαν την κοίτη ενός χειμάρρου της περιοχής, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η λίμνη. Περιμετρικά της λίμνης θα βρείτε ξύλινα παγκάκια, ξέφωτα και χωμάτινα μονοπάτια για να την περιδιαβάσετε κυκλικά.

Η πρόσβαση είναι το «κλειδί» της όλης ιστορίας και γίνεται τόσο από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όσο και μέσω Βαρυμπόμπης με κατεύθυνση προς Αγιο Μερκούριο και Μαλακάσα. Στην πρώτη περίπτωση, αμέσως μετά τα διόδια των Αφιδνών βγαίνετε στην έξοδο προς Κάλαμο και Καπανδρίτι. Στρίβετε αριστερά προς Αφίδνες και έπειτα από περίπου πεντακόσια μέτρα, στρίβετε δεξιά στη λεωφόρο Αφιδναίου που οδηγεί προς το χωριό. Σύντομα θα συναντήσετε μια διασταύρωση και θα κατευθυνθείτε αριστερά προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Υστερα από 1,5 χιλιόμετρο, στρίβετε αριστερά στην οδό Αγίας Τριάδος και φτάνετε στο ομώνυμο εκκλησάκι με την εκπληκτική θέα. Επειτα από περίπου 150 μέτρα, στρίβετε δεξιά και η λίμνη είναι μπροστά σας.

Η δεύτερη εναλλακτική γίνεται μέσω Βαρυμπόμπης, από τις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Κατευθύνεστε προς τη Λεωφόρο Δεκελείας, που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μόλις φτάσετε στην οδό Αγίας Τριάδος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά ακολουθείτε την οδό Κίρκης, που θα σας οδηγήσει μπροστά στη λίμνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή