Φωτεινή εξαίρεση ακόμα και σε επανάληψη

Φωτεινή εξαίρεση ακόμα και σε επανάληψη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιοπαιγμένες σειρές, τουρκικά σίριαλ και ενημερωτικές εκπομπές με αντικαταστάτες λόγω αδειών, περιλαμβάνει το τηλεοπτικό μενού του καλοκαιριού. Το κανάλι του Αμαρουσίου σερβίρει για πολλοστή φορά στους τηλεθεατές που έχουν ξεμείνει μπροστά στην οθόνη τις κωμικές σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Το καφέ της Χαράς» και «Εγκλήματα». Ωστόσο, η πλειονότητα του κοινού προτιμά την τουρκική σαπουνόπερα «Ezel». Φόρο τιμής φαίνεται να αποτίει στον αξέχαστο Θανάση Βέγγο το Μega, ανασύροντας από το συρτάρι το «Περί ανέμων και υδάτων». «Singles», «50-50» και «Πολυκατοικία» συμπληρώνουν το καθημερινό πρόγραμμά του. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συνταγή. Νεαρός ακόμα στο «Να με προσέχεις» βρίσκεται διαρκώς σε κόντρα με τον «αδελφό» του Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για τα μάτια της μελαχρινής ακόμη Βαλέριας Χριστοδουλίδου κάθε Σαββατοκύριακο. Νέο απόκτημα στον κατάλογο των καλοκαιρινών επαναλήψεων αποτελεί το «4» που προβάλλεται στην prime – time ζώνη του καναλιού. Μπορεί να έχουμε μάθει τους διαλόγους απ’ έξω και ανακατωτά, αλλά γελάμε ακόμα με τα «Φιλαράκια» τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στο Star. Από τις πολλές επαναλήψεις «Οι μάγισσες» του Ααρον Σπέλινγκ έχασαν τη μαγεία τους, ενώ αναμνήσεις από την τηλεόραση του ’90 ξύπνησε ο «Πρίγκιπας του Bel Air» με τον Γουίλ Σμιθ να λικνίζεται σε ρυθμούς χιπ χοπ.

Δυναμικό «παρών» στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δίνουν οι εκπομπές μαγειρικής. «Μπουκιά και συχώριο», «Μaster Chef», «Food and the city» στο Μega και «Jamie Oliver food revolution», «Κitchen nightmare USA» στον Αlpha. Φωτεινή εξαίρεση στις κατά τ’ άλλα βαρετές επαναλήψεις του καλοκαιριού αποτελεί ο «Εξάντας» στη ΝΕΤ. Εικόνες και έρευνες από τις αποστολές της εκπομπής στο Τόκιο, την Αργεντινή, το Αφγανιστάν, την Κολομβία, τη Νότιο Αφρική, το Ιράκ, την Τσετσενία, την Αϊτή και όλο τον κόσμο μάς δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να προβληματιστούμε για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, η εκπομπή του Γιώργου Αυγερόπουλου είχε αποσπάσει 26 διεθνή βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που διοργανώθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή