Η τέχνη της αφήγησης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Της Αγάπης τα Ταξίδια» είναι η κεντρική θεματική της 1ης Γιορτής Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Αμάρι Ρεθύμνης από το Σάββατο (30/7) έως και τις 5 Αυγούστου σε διοργάνωση του Συλλόγου «Φίλοι του Αμαρίου» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρίου. Δεκατέσσερις αφηγητές και μουσικοί, όλοι καταξιωμένοι στον χώρο τους, συμμετέχουν σ’ ένα επταήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές παραστάσεις σε εννέα χωριά του Δήμου Αμαρίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τρία σεμινάρια με θέματα από την τέχνη της αφήγησης. Χώροι διεξαγωγής της Γιορτής θα είναι τα χωριά Φουρφουράς, Απόστολοι, Νίθαυρη, Μέρωνας, Γερακάρι, Ανω Μέρος, Πλάτανος, Βισταγή και Νεφς Αμάρι.

Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο στον Φουρφουρά με αφηγήσεις των Κατερίνας Βλάχου, Αντωνίας Βέλλιου και Ιφιγένειας Κακριδώνη σε τραγούδια και συνθέσεις Αμαριωτών μουσικών.

Την Κυριακή στη Νίθαυρη η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη θα αφηγηθεί την «Παραμονή του Σωτήρος» σε μουσική του Αλέξανδρου Ιερωνυμίδη. Μεταξύ των υπόλοιπων εκδηλώσεων της 1ης Γιορτής Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών στο Αμάρι είναι οι αφηγήσεις/παραστάσεις «Οδύσσεια ΙΙ: Επιστροφή, Μνηστηροφονία, Αναγνωρισμός» της Μάνιας Μαράτου (1/8, Γερακάρι), «Πάρε τις λέξεις μου, δως μου το χέρι σου» του Δημήτρη Προύσαλη (2/8, Πλάτανος), «Τα μάγια της αγάπης» των Μαρίας Τσουκνάκη, Αλκη Πασχαλίδη/Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-Αrt-ι (3/8, Απόστολοι), «Μεργιελεμένος» των Ανθής Θάνου και Παναγιώτη Κούλελη (3/8, Μέρωνας), «Απ’ άκρη σ’ άκρη» των Κάτιας Κουντούρη και Ηλέκτρας Νέγκα (4/8, Βισταγή), «Το βασίλειο της αγάπης» της Κατερίνας Βλάχου (5/8, Καλόειδαινα, Ανω Μέρος) και «…για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη» από τις «Παραμυθοκόρες», Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακριδώνη και Βασιλεία Βαξεβάνη (5/8, Νεφς Αμάρι).

www.friends-of-amari.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή