Μουσική γιορτή στη Σαντορίνη

Μουσική γιορτή στη Σαντορίνη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ιδρυμα στα Φηρά της Σαντορίνης διαδραματίζεται φέτος για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ «Ηχος και Εικόνα», από μεθαύριο Τρίτη (26/7) έως και το Σάββατο που μας έρχεται (30/7). «Η τέχνη στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε εμφανίζεται όχι μόνο σαν μέσο έκφρασης, διαμαρτυρίας, αλλά και ηθικής και ψυχικής αναβάθμισης του ατόμου. Εμείς σαν ενδελεχείς υπηρέτες της θα προσπαθήσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε να παράξουμε ελπίδα, επιμένοντας να αναδείξουμε τη σχέση του πολιτισμού με τον επισκέπτη του νησιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «Ηχος και Εικόνα», Μάγδα Νικολαΐδου.

Η αρχή θα γίνει με τη συναυλία «Η Μαγεία της Μουσικής του Κόσμου» (26/7, 9.30 μ.μ.) μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πρώτο μέρος της οποίας θα παρουσιαστούν έργα για κλαρινέτο και πιάνο των Artie Shaw, Astor Piazzola, Charlie Chaplin, Kurt Weill και Bela Kovacs με ερμηνευτές τον Αλέξανδρο Μανάτο στο κλαρινέτο και την Μάγδα Νικολαΐδου στο πιάνο. Στο δεύτερο μέρος ο Αλέξανδρος Χατζής με την κιθάρα και το τραγούδι του, θα συνδυαστεί με τους ήχους του κλαρινέτου σε παραδοσιακά τραγούδια και επιτυχίες του ιδίου και του πατρός του. Την Πέμπτη 28/7 στις 9.30 μ.μ. η διεθνούς φήμης βιολονίστα Henryka Tronek και ο Νάσος Γκρόζας στο πιάνο, θα παρουσιάσουν μια μουσική διαδρομή από την προκλασική εποχή στον 20ό αιώνα με έργα των T.Vitali, L.V. Beethoven, A. Dvorak, S.Prokofiev και K.Szymanovsky. Τέλος, το Σάββατο (30/7, 9.30 μ.μ.) το piano trio «NukeLEUS» θα ερμηνεύσει κομμάτια από τον αναμενόμενο εντός του 2011 καινούργιο δίσκο τους που τιτλοφορείται «Greek Jazz». Ο Σάμυ Αμίρη (πιάνο), ο Περικλής Τριβόλης (κοντραμπάσο) και ο Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς) εγγυώνται στο ακροατήριο τους ένα ταξίδι στις «παραμεθόριες» περιοχές της σύγχρονης τζαζ.

Το Φεστιβάλ «Ηχος και Εικόνα» πραγματοποιείται με τη χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και υπό την αιγίδα του δήμου Θήρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή