Μουσικές και ελεύθερη ζωή στο ποτάμι

Μουσικές και ελεύθερη ζωή στο ποτάμι

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. Από τότε που έγινε το Γούντστοκ ο συνδυασμός της κατασκήνωσης με τα μουσικά φεστιβάλ δεν έπαψε να μοιάζει γοητευτικός. Στην εποχή της κρίσης έγινε και απαραίτητος. Και το κάλεσμα για το 33ο river party στο Νεστόριο Καστοριάς μοιάζει δελεαστικότερο από ποτέ άλλοτε, αφού παντρεύει την κατασκηνωτική ελευθερία (για όσους είναι φαν) με τη μουσική απόλαυση μέσα στη φύση.

Στο Νεστόριο της Καστοριάς μπροστά στις όχθες του Αλιάκμονα όλα ετοιμάζονται για τη φετινή διοργάνωση που είναι από τις 3 έως και τις 7 Αυγούστου. Ενός θεσμού ο οποίος άρχισε από μια εφηβική παρόρμηση. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 από τα παιδιά των μεταναστών που έρχονταν τα καλοκαίρια για διακοπές στα μέρη τους, αφήνοντας Αμερική και Αυστραλία πίσω τους και στήνοντας πάρτι στο ποτάμι.

Τότε πρωταγωνιστούσαν τα φορητά τρανζίστορ και βέβαια οι χαρούμενες νεανικές συντροφιές. Υστερα οι κιθάρες και τα τραγούδια με βουτιές δροσιάς στα καθαρά νερά. Ωσπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 οργανώθηκε η πρώτη επαγγελματική συναυλία με τις «Τρύπες». Σήμερα στο Νεστόριο Καστοριάς σπεύδουν οι μουσικόφιλοι όλης της χώρας, αλλά και υποστηρικτές της κατασκηνωτικής ανεμελιάς. Αλλωστε, κοντά στο ποτάμι μπορούν να απολαύσουν και άλλες δραστηριότητες που σε άλλες χώρες είναι μέρος της παράδοσής τους, όπως τοξοβολία, αναρρίχηση, κανό, καγιάκ, πεζοπορία, ράφτινγκ κ. ά.

Είναι ο πιο βολικός τρόπος διασκέδασης σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, «ο πιο γοητευτικός στον καιρό της κρίσης», όπως μας λέει ο Γιώργος Ισαάκ που κουβαλάει εμπειρία οκτώ χρόνων. «Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με ένα εισιτήριο 45 ευρώ για πέντε ημέρες μπορεί να απολαύσει κάποιος το δικαίωμα της κατασκήνωσης, των συναυλιών στον χώρο και των δραστηριοτήτων. Συνδυάζει δηλαδή ένα πακέτο διακοπών με το δικαίωμα της ψυχαγωγίας σε ένα όμορφο μέρος με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα».

Το μακροβιότερο φεστιβάλ

Δεν είναι τυχαίο ότι καταφθάνουν στην περιοχή περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά από όλη την Ελλάδα και από μέρη μακρινά όπως η Κρήτη και η Πελοπόννησος. Κάποιοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της περιοχής τονώνοντας με τον τρόπο αυτόν και την τοπική οικονομία, ενώ οι κατασκηνωτές μέσα στον χώρο φτάνουν τα 5.000 άτομα (συνήθως ηλικίας 18 – 30). Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται «για το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας, εκτός Αθήνας «με πιστό κοινό εδώ και 33 χρόνια. Από πέρυσι δυο μεγάλες εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωσή του, την οποία παλιά είχε ο δήμος μέσω της δημοτικής επιχείρησης. Η Live 2 είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης της On Stage με την People Entertainment Group. Και όπως πιστεύουν, φέτος η ομαδικότητα και η διάθεση για τραγούδι, χορό, κολύμπι στα νερά του Αλιάκμονα και διασκέδαση στο φυσικό τοπίο με δυνατές υπογραφές θα είναι μεγάλη. Οι καιροί άλλωστε ορίζουν διαφορετικά τα πράγματα κάνοντάς μας να ανατρέψουμε παλιότερες επιλογές και τακτικές. Στο πανέμορφο φυσικό τοπίο στο Νεστόριο της Καστοριάς το κοινό μπορεί να παρακολουθεί πάνω από μια συναυλία την ημέρα. Να επιλέγει ανάμεσα σε μουσικά σχήματα, αγαπημένους καλλιτέχνες, αλλά και μουσικούς σχεδιασμούς σε δυο σκηνές, καθώς και χορό από γνωστούς djs για την πιτσιρικαρία. Πάντως από τις 3 ώς τις 7 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναυλίες των: Παύλου Παυλίδη & B Movies, Locomondo, Shantel, Penny & The Swingin ‘Cats, Γιάννη Αγγελάκα, Ψαραντώνη, Vlastur, Γιάννη Χαρούλη, Λεωνίδα Μπαλάφα, Gemini Act, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Θηβαίου, Πάνου Μαζουράκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Σταρόβα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, Ζηνοβίας Αρβανιτίδη, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Θεοδοσίας Τσάτσου, Στέλιου Ρόκκου, Δήμου Αναστασιάδη, Professional Sinnerz, Κόμη Χ., Enola str8, Ειρήνης Δούκα & Greggy Κ.

Πληροφορίες στο www. riverparty. org και στο 210-36.29.246

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή