Οι «Αλπεις» του Γ. Λάνθιμου στη Μόστρα

Οι «Αλπεις» του Γ. Λάνθιμου στη Μόστρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Επιβεβαιώθηκε η εδώ και καιρό γνωστή συμμετοχή των «Αλπεων» του Γιώργου Λάνθιμου στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Μόστρα της Βενετίας. Από τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της Μόστρα να εντάξει τις «Αλπεις» στο πρόγραμμα. Τώρα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση με την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος.

Οι «Αλπεις», με την Αγγελική Παπούλια, την Αριάν Λαμπέντ και τον Αρη Σερβετάλη στο καστ, είναι η ιστορία μιας ασυνήθιστης εταιρείας, που αναλαμβάνει να τοποθετεί «αντικαταστάτες» νεκρών προσώπων στην καθημερινότητα των δικών τους, που εξακολουθούν να ζουν με τις αναμνήσεις. Κεντρικό πρόσωπο είναι μια νοσοκόμα, η οποία θα αποφασίσει να παραβεί μερικούς από τους κανόνες της επιχείρησης. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.

Η 68η Μόστρα (31 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου) θα ανοίξει με τη νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνι, την πολιτική σάτιρα «The Ides of March». Ανάμεσα στις είκοσι ταινίες που θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα, είναι και οι: «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Αντρεα Αρνολντ, «A Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «Killer Joe» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, «Shame» του Στιβ Μακ Κουίν, «Carnage» του Ρομάν Πολάνσκι, «Poulet aux prunes» των Μαριάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό, «Faust» του Αλεξάντερ Σοκούροφ και «Dark Horse» του Τοντ Σόλοντζ.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν το «W.E.» της Μαντόνα με θέμα τον Εδουάρδο Η΄ και τη Γουόλις Σίμπσον, καθώς και το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Ντάρεν Αρονόφσκι.

Ακόμη μία ελληνική ταινία, ο «Αδικος κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, έχει επιλεγεί για ένα από τα διεθνή φεστιβάλ. Ο «Αδικος κόσμος», με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου και Χρήστο Στέργιογλου, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (16 – 24 Σεπτεμβρίου). Τέλος, πολύ κοντά στην τελική τριάδα διεκδίκησης του βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βρίσκεται το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή