Προ-βολες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρά τα βρετανικά ταμπλόιντ… Ενώ ασχολούνται καθημερινά με το ταλέντο, την αρχή και το τέλος, τις δηλώσεις των διάσημων φίλων, των θαυμαστών, του πατέρα, του στυλίστα, της βαφτιστήρας της Εϊμι Γουάινχαουζ, ανακοινώθηκε με κάθε λεπτομέρεια η διαθήκη του Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Με την οποία μάλλον δεν θα ασχοληθούν και τόσο, ειδικά τώρα που έχουν να «θάψουν», όπως έκαναν και πριν από τον θάνατο της, την 27χρονη Αγγλίδα σταρ.

Οπως και να ‘χει, ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν, μετά τον θάνατό του, έγινε το ισχυρό πρόσωπο της μόδας, έντυσε -με τα χεράκια της Σάρα Μπάρτον- τη νέα πριγκίπισσα του Μπάκιγχαμ, βρέθηκε να είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης. Τι θα είχε γίνει αν δεν είχε αυτοκτονήσει στα 41 του χρόνια; Κανείς δεν ξέρει. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν ορισμένες από τις επιθυμίες του για όταν θα έφευγε από τη ζωή… Κοιτώντας ποιους συμπεριέλαβε στη διαθήκη του, χαρίζοντάς τους μερίδιο στην τεράστια περιουσία που δημιούργησε με τα χρόνια (16 εκατ. λίρες) -με τεράστιο τίμημα όπως αποδείχθηκε στο φινάλε- προκύπτει η εικόνα ενός ανθρώπου που υπήρξε στενά συνδεδεμένος με την οικογένειά του (τα μεγαλύτερα ποσά μοιράστηκαν ανάμεσα σε τρεις αδερφές και δύο αδερφούς, μαζί με τους ανιψιούς και τις ανιψιές του), γενναιόδωρος με όσους τον «υπηρέτησαν» στη διάρκεια της ζωής του και κυρίως ένας άνθρωπος με αγάπη για τα ζώα.

Στη διαθήκη του ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν δεν αναφέρεται μόνο στα σκυλιά του, αλλά και σε ιδρύματα όπως το The Battersea Dogs and Cats Home και το Blue Cross Sick Animal Center. Είχε ζητήσει να δοθούν 100.000 λίρες στο Βουδιστικό Κέντρο του Λονδίνου και στο The Terrence Higgins Trust (το οποίο ανέκαθεν βοηθούσε στην καταπολέμηση της διάδοσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων).

Ο Βρετανός σχεδιαστής άφησε τμήμα της περιουσίας του στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, το Sarabande, για υποτροφίες στο Central Saint Martin’s, τη σχολή μόδας από την οποία, είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος. Ποια φωτογραφία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν επέλεξαν αρκετές ιστοσελίδες για την ανακοίνωση της διαθήκης; Τον σχεδιαστή με κιλτ και κόκκινο πουλόβερ Μίκυ Μάους. Πού να μην είχαν και την Εϊμι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή