Ο σύντομος δυνατός έρωτας ενός ποιητή

Ο σύντομος δυνατός έρωτας ενός ποιητή

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bright Star

ΗΗΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Εγχρ. Διάρκεια 119΄

Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον

Ερμηνείες: Μπεν Γουίσο, Αμπι Κόρνις, Πολ Σνάιντερ, Κέρι Φοξ

Ενα βιογραφικό δράμα για μια τρυφερή ιστορία αγάπης με φόντο την ποίηση είναι η ταινία της Τζέιν Κάμπιον, που προβάλλεται με καθυστέρηση δύο ετών. Το «Bright Star» παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του ρομαντικού ποιητή Τζον Κιτς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 25 ετών. Λίγα χρόνια πριν από το τέλος, όμως, γνώρισε τον έρωτα της σύντομης ζωής του. Τη νεαρή Φάνι, μια κοπέλα πολύ διαφορετική από εκείνον. Ωστόσο, η έλξη ήταν άμεση και αμοιβαία. Οχι ότι η ερωτική ιστορία τους δεν είχε προβλήματα… Ο καλύτερος φίλος του Κιτς, ο επίσης ποιητής Τσαρλς Μπράουν, δεν εγκρίνει τη σχέση του φίλου του με τη Φάνι, καθώς τη θεωρεί κατώτερου επιπέδου, αγενή και με εμμονή με το ράψιμο των ρούχων της, για το οποίο εκείνη υπερηφανεύεται.

Η σχέση του Κιτς και της Φάνι θα βρει αρκετά εμπόδια, όμως θα βρει και το κουράγιο να ανθήσει, για όσο τους το επιτρέψει ο λίγος χρόνος που έχουν μπροστά τους. Η Κάμπιον έχει γυρίσει την ταινία με ευαισθησία, συναίσθημα και πολύ φροντισμένη αναπαράσταση της εποχής. Δυνατό ερμηνευτικά είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Γουίσο και Κόρνις, ενώ δίπλα τους πολύ καλός και ο Πολ Σνάιντερ στον ρόλο του Τσαρλς Μπράουν.

Σινέ Παρί, Σινέ Ψυχικό

Οι εποχές του έρωτα

Μanuale d’ amore

ΗΗ

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2011)

Εγχρ. Διάρκεια 125΄

Στο τρίτο μέρος της σειράς ερωτικών δραμάτων «Manuale d’ amore», o Τζιοβάνι Βερονέζι ακολουθεί την παράδοση των ιταλικών σπονδυλωτών ταινιών. Στη «Νεότητα» πρωταγωνιστεί ο Ρικάρντο Σκαμάρτσο, στην «Ωριμότητα» ο Κάρλο Βερντόνε, ενώ στο «Πέρα», ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και η Μόνικα Μπελούτσι, το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της ταινίας. Οι «Εποχές του έρωτα» έχουν τρυφερότητα και συναισθηματισμό, είναι όμως και μια άνιση στο σύνολό της ταινία.

Θησειον, ΣινΕ Φλοισβος, Φιλοθεη

3 ώρες διορία

Α Bout Ρortant

ΗΗ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (2010)

Εγχρ. Διάρκεια 84΄

Το είδος του δραματικού θρίλερ συνεχίζει ο Φρεντ Καβαγιέ, ο οποίος είχε γυρίσει το «Pour Elle», την ταινία στην οποία βασίστηκαν οι περσινές «Επόμενες τρεις μέρες» με τον Ράσελ Κρόου. Στο «3 Ωρες διορία», πρωταγωνιστούν ο Ροσντί Ζεμ και ο Ζιλ Λελούς στους ρόλους ενός κλέφτη και ενός νοσοκόμου, οι οποίοι συναντιούνται κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Στο σασπένς θα συμβάλουν ένας εκβιασμός και η απαγωγή της εγκύου συζύγου του νοσοκόμου.

Ανεσις, Γλυφαδα, Δεξαμενη

Μ, ο δράκος

του Ντίσελντορφ

Μ

ΗΗΗΗΗ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (1931)

Α/Μ. Διάρκεια 117΄

Ενα αριστουργηματικό θρίλερ και μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν βγει ποτέ από τον γερμανικό κινηματογράφο είναι ο «Μ, ο δράκος του Ντίσελντορφ» του Φριτς Λανγκ. Πρωταγωνιστεί σε μια αποκαλυπτική ερμηνεία ο Πίτερ Λόρε, στον ρόλο ενός κατά συρροήν δολοφόνου παιδιών. Η δράση του είναι τόσο φρικιαστική, που οδηγεί την αστυνομία σε ένα κυνήγι έντονο, ώστε ενοχλούνται οι άλλοι εγκληματίες. Τότε αποφασίζουν και εκείνοι να αναλάβουν δράση.

Ζεφυρος

Ζωολογικός τύπος

Ζookeeper

Η

ΚΩΜΩΔΙΑ (2011)

Εγχρ. Διάρκεια 102΄

Ο Κέβιν Τζέιμς έχει κωμικό ταλέντο και μια συμπαθητική φιγούρα, αλλά επιμένει να χαραμίζεται σε αδιάφορες κωμωδίες. Στον «Ζωολογικό τύπο», υποδύεται έναν φύλακα, τον οποίο θέλουν να προστατέψουν τα ζώα που φυλάει. Αποφασίζουν να του μιλήσουν και να τον κατευθύνουν προς εκείνη που θα του χαρίσει την αγάπη. Συμπρωταγωνιστεί η Ροζάριο Ντόσον.

ΑελλΩ, ΑθΗναιον Cinepolis, Ανοιξη, ΑρκαδΙα, ΒΑρκιζα, Village Mall, Pagrati, Faliro, Metro Mall, Rentis, Odeon Kosmopolis, Odeon Starcity, Σινέ Γαλατσι, Σπόρτινγκ, Ster Ολα, Τρια Αστερια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή