ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινό μεσημέρι με καύσωνα και οι Αθηναίοι, που δεν έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, κατευθύνονται μαζικά προς τις πιο κοντινές παραλίες, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς. Αρκετά χιλιόμετρα πιο κοντά στο Κέντρο, στα πεζοπορικά μονοπάτια που ξεκινούν από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Κυνηγού στον Υμηττό, η ανθρώπινη παρουσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η τοπική πανίδα έχει ανακτήσει προσωρινά τον έλεγχο της περιοχής. Τζιτζίκια, μέλισσες και άλλα, λιγότερο αναγνωρίσιμα έντομα συμμετέχουν σε μια εκκωφαντική συναυλία, ενώ ολόκληρα σμήνη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στους θάμνους.

Μόλις πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αγίας Παρασκευής, η ζέστη είναι σαφώς πιο ανεκτή και τα πεύκα προσφέρουν άφθονη σκιά σε όσους προτιμούν ένα πικνίκ στο δάσος από την ταλαιπωρία της μετάβασης στη θάλασσα. Αργότερα, όταν ο υδράργυρος αρχίζει να πέφτει και οι πρώτοι τολμηροί ποδηλάτες κάνουν την εμφάνισή τους, είναι η καλύτερη ώρα για μια εξερεύνηση του μονοπατιού που ξεκινάει αριστερά από το μοναστήρι και οδηγεί στην πιο κοντινή κορυφή του βουνού, το Κορακοβούνι – ύψους 692 μ.

Το δροσερό αεράκι της κορυφής δεν επηρεάζεται από την αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στην πόλη, και από ψηλά η θάλασσα δεν μοιάζει να απέχει πια και τόσο πολύ. Τις ημέρες με διαύγεια, εκτός από τον Βράχο της Ακρόπολης και όλα τα σημεία αναφοράς της πόλης, στο βάθος διακρίνονται το λιμάνι του Πειραιά, τα δυτικά παράλια της Αττικής, η Αίγινα και τα βουνά της Εύβοιας.

Ωστόσο, η πανοραμική εικόνα της αχανούς μεγαλούπολης ελάχιστα συγκρίνεται με τη θέα της ίδιας της κορυφογραμμής του Υμηττού: κατάφυτες πλαγιές, που ευτυχώς σώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, απόκρημνα βράχια και -αν είστε τυχεροί- ένα ή δύο μοναχικά γεράκια με φόντο τον καταγάλανο αττικό ουρανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή