Σε πρωτο πλανο…

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Προηγήθηκε η Αλκη Ζέη. Μόλις την εβδομάδα που τελείωσε οι εκδόσεις Μεταίχμιο ανακοίνωσαν ότι «μέλος» της εκδοτικής του οικογένειας γίνεται πλέον και ο Ευγένιος Τριβιζάς (φωτ.). Είναι ο συγγραφέας που λατρεύουν τα παιδιά, με περισσότερα από 180 βιβλία στο ενεργητικό του, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες του κόσμου. Στον νέο του εκδοτικό οίκο ετοιμάζει μια νέα εικονογραφημένη παιδική σειρά που θ’ αρχίσει να κυκλοφορεί το πρώτο εξάμηνο του 2012. Τίτλος της «Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί»και πρόκειται για ρυθμικά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

…Οσοι περάσετε ή επισκεφθείτε την πόλη της Πάτρας και το Αρχαιολογικό Μουσείο της, μπορείτε πλέον να επισκεφθείτε και την αίθουσα του Δημόσιου Βίου, που άνοιξε για το κοινό από τις 20 Ιουλίου. Ετσι, η τιμή του εισιτηρίου για την περιήγησή σας το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας διαμορφώνεται στα 4 ευρώ, κατ’ άτομο.

…Δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί το σοκ και η παγκόσμια θλίψη από τον πρόωρο θάνατο της Εϊμι Γουάινχαουζ (φωτ.) και, όπως αναμενόταν, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το τι θα γίνει με την ανέκδοτη δουλειά της. Το «Back to Black» υπήρξε ένα χρυσωρυχείο και ανέβηκε πάλι στα τσαρτ μετά τον θάνατό της. Η εταιρεία της ανακοίνωσε ότι υπάρχει ο «σκελετός» περίπου 12 ηχογραφήσεων για τον δίσκο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Κάποια στιγμή είναι βέβαιο ότι θα βγει, εκτός αν η οικογένειά της το εμποδίσει. Τελευταία της ηχογράφηση που κυκλοφορεί είναι η νέα εκτέλεση του «It’s my Party» σε συνεργασία με τον Κουίνσι Τζόουνς, ενώ τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να κυκλοφορήσει το «Body and Soul» σε συλλογή ντουέτων του Τόνι Μπένετ…

…Οσοι ενδιαφέρεστε για την πρόσφατη ιστορία μπορείτε πλέον να σερφάρετε στη νέα ιστοσελίδα της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ), όπου στη διεύθυνση www.emian.gr παρουσιάζονται συστηματικά όλα τα αρχεία, οι συλλογές και οι δραστηριότητες της Εταιρείας. Το Διαδίκτυο στην υπηρεσία της γνώσης και της έρευνας.

…Εδωσε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο για την οποία μιλούσε στα βιβλία του, με κουράγιο και θέληση για ζωή. Σε ηλικία μόλις 50 ετών υπέκυψε τελικά ο Νταβίντ Σερβάν – Σρεμπέρ (φωτ.), συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων με αντικείμενο την εκλαϊκευμένη νευροβιολογία. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» τα βιβλία του «Anticancer: ένας νέος τρόπος ζωής» και «Αντίο στο άγχος, ναι στη χαρά της ζωής».

…Νέα μέλη ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου. Πρόεδρός της είναι ο θεατρολόγος Δημήτρης Τσατσούλης και μέλη οι: Γιώργος Δεπάστας, Δήμητρα Κονδυλάκη, Ασπασία Κράλλη, Γιάννης Μόσχος, Ειρήνη Μουντράκη, Σάββας Πατσαλίδης. Ολοι έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

…Νέο ρόλο αναλαμβάνει ο διάσημος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο (φωτ.) καθώς αποφάσισε να ηγηθεί ενός διεθνούς αγώνα κατά της πειρατείας στη μουσική. Στα 70 του χρόνια, ο Ντομίνγκο έγινε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI) που έχει ήδη δείξει την πρόθεσή της να δαμάσει το διαβρωτικό φαινόμενο της πειρατίας. Ο κόσμος της μουσικής «αντιμετωπίζει τεράστιες αλλαγές και προκλήσεις», δήλωσε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο.

…Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργανώνει φιλανθρωπικό πάρτι σήμερα στη Μύκονο (Cavo Tagoo) παρουσία του πρίγκιπα Αλέξανδρου και της πριγκήπισσας Αικατερίνης της Σερβίας. Σκοπός είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με θερμοκοιτίδες στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών.

…Ξεκίνησε ως στάρλετ του Χόλιγουντ στη δεκαετία του 1940 και έγινε το πρώτο «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ, στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του «Καζινό Ρουαγιάλ» το 1954. Την Λίντα Κρίστιαν (φωτ.) την ανακάλυψε ο Ερολ Φλιν στο Ακαπούλκο και προκάλεσε γρήγορα την προσοχή με τις καλλίγραμμες αναλογίες της και το ωραίο της πρόσωπο. Από το 1949 έως το 1956 ήταν γυναίκα του Τάιρον Πάουερ. Πριν από λίγες ημέρες πέθανε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών και έτσι επανήλθε στην επικαιρότητα και οι παλιές της φωτογραφίες ξαναβγήκαν στο φως.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή