Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζεται το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. «Φέτος με προϋπολογισμό το ελάχιστο, το τίποτα, πάνω στο τραπέζι, το πρόγραμμά μας είναι πλουσιότερο από ποτέ. Ξέρουμε το γιατί. Εχουμε τους Φιλίππους, την Καβάλα και πάλι τη Θάσο. Σημαντικές παραστάσεις στα δύο αρχαία θέατρα. Εχουμε τον Αλ. Παπαδιαμάντη, τη μουσική του, τη γιορτή του, τον δικό του πλούτο: «θαμνώδη ρήματα και φύλλα καταπράσινα της γλώσσας…»» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θοδωρής Γκόνης.

Η συνέχεια των παραστάσεων περιλαμβάνει: Σήμερα στις 7.30 μ.μ. το φέρι μποτ «Καβάλα-Πρίνος» θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Καβάλας με την παράσταση «Ο πλόος ωραίος»/Θαλασσινά Ειδύλλια όπου οι ηθοποιοί Νένα Μεντή, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Σοφία Φιλιππίδου και Νίκος Κουρής θα διαβάσουν εν πλω κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την Τρίτη (2/8) θα δώσουν συναυλία στο Κάστρο Καβάλας οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, ενώ την Τετάρτη (3/8, Κάστρο) θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ερως-Ηρως», δραματοποιημένα αποσπάσματα από διηγήματα του Παπαδιαμάντη από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Ακολουθεί η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη («Θεατρική Διαδρομή») με τον Πέτρο Φιλιππίδη στις 5, 6, 7/8 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, και στις 8 Αυγούστου στο Θεατράκι Μωχάμετ Αλη η συναυλία «Φωνή αύρας λεπτής.

Μουσικές αντηχήσεις από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» με το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς». Κάτω από τον Φάρο μέσα στη θάλασσα θα δοθεί η παράσταση «Ονειρο στο κύμα» με τη Λυδία Φωτοπούλου, βασισμένη στο έργο του Παπαδιαμάντη (10/8) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή