Νέο βραβείο κινηματογράφου «Μ. Κακογιάννης»

Νέο βραβείο κινηματογράφου «Μ. Κακογιάννης»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Την πρόθεσή του να θεσπίσει ένα νέο βραβείο, το οποίο θα φέρει το όνομα του Μιχάλη Κακογιάννη, ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Δημήτρη Εϊπίδη, θα απονέμει το βραβείο κάθε χρόνο, αρχίζοντας από τη διοργάνωση του ερχόμενου Νοεμβρίου, σε ελληνική ταινία. Το βραβείο, σύμφωνα με το φεστιβάλ, «αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον σκηνοθέτη που άνοιξε τον δρόμο για την ελληνική κινηματογραφία στο διεθνές στερέωμα, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές δημιουργών και άφησε πίσω του ένα έργο ανεκτίμητο». Οι λεπτομέρειες για το αν η διάκριση θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, καθώς και για το ποιες ακριβώς από τις ταινίες που συμμετέχουν στα διάφορα τμήματα του φεστιβάλ αφορά, θα διευκρινιστούν όταν συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ, το οποίο διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

-Το Δ. Σ. του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να ανασυγκροτηθεί σε νέο σώμα. Τη θέση του προέδρου ανέλαβε η αδελφή του εκλιπόντος κ. Γιαννούλα Κακογιάννη-Wakefield και εκείνη της αντιπροέδρου η διευθύντρια και υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία του Ιδρύματος κ. Μεταξία Τσιρτάβη (Ξένια Καλδάρα). Ταμίας ανέλαβε ο κ. Βασίλης Δεληκατερίνης και γραμματέας ο κ. Γεώργιος Μηνούδης. Τα τρία νέα μέλη είναι ο Γεώργιος Γιωργής, η Αμάντα και ο Παναγιώτης Κακογιάννης. Στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δ. Σ. αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εμείς, τα μέλη του Δ. Σ. και το Ιδρυμά του εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του και την αποφασιστικότητά μας, ως καθημερινό φόρο τιμής στη μνήμη του, να συνεχίσει το Ιδρυμά του στον δρόμο που εκείνος μας έδειξε και που εκείνος θα ήθελε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή