Το Γουέστ Εντ ανακάμπτει και επανέρχεται στην ανθοφορία

Το Γουέστ Εντ ανακάμπτει και επανέρχεται στην ανθοφορία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Η κρίση μπορεί να έχει επηρεάσει παγκοσμίως και τα θεάματα, τα οποία μεγάλο μέρος του κοινού θεωρεί πολυτέλεια σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας. Το θέατρο στο Λονδίνο ωστόσο, βασισμένο στη μεγάλη παράδοση της χώρας, αλλά και στον τουρισμό, φαίνεται να ανακάμπτει.

Σύμφωνα με το BBC, η σημαντική πτώση που σημειώθηκε στις αρχές του χρόνου στις εισπράξεις των θεάτρων του Γουέστ Εντ, αρχίζει να υποχωρεί. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 2% στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Το νούμερο ίσως να μην είναι εντυπωσιακό. Ομως δείχνει μια θετική τάση, ειδικά μέσα στο κλίμα αρνητικής διάθεσης και με δεδομένη την πτώση 6% στις εισπράξεις που σημειώθηκε μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου. Οι εισπράξεις των θεάτρων του Γουέστ Εντ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουν φτάσει τα 250,5 εκατομμύρια λίρες. Είναι 1,7% λιγότερο από το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, όμως φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπεραστεί το όριο των 500 εκατομμυρίων λιρών.

Συγκεκριμένες παραστάσεις έχουν συμβάλει στην καλή εικόνα. Τη μία την είδαμε και εδώ, τον «Ριχάρδο Γ΄» του Σαμ Μέντες με τον Κέβιν Σπέισι. Αλλες δύο παραστάσεις που παίζονται σε γεμάτα θέατρα είναι ο «Φρανκενστάιν» σε σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ με τον Τζόνι Λι Μίλερ και το «Πολύ κακό για το τίποτα» με τον -Doctor Who- Ντέιβιντ Τέναντ και την Κάθριν Τέιτ.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Ενωσης των θεάτρων του Λονδίνου, Τζούλιαν Μπερντ, είναι «επιφυλακτικός, αλλά αισιόδοξος για το υπόλοιπο της χρονιάς. Υπάρχει ένας ικανός αριθμός παραστάσεων που έχει ανακοινωθεί για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Δείχνει ότι το θέατρο στο Λονδίνο προσφέρει στον κόσμο αυτό που θέλει να δει και ότι οι θεατές εξακολουθούν να θέλουν να ξοδέψουν χρήματα προκειμένου να διασκεδάσουν παρακολουθώντας μια παράσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή