Το Θέατρο Ταγκάνκα φέρνει την «Αντιγόνη»

Το Θέατρο Ταγκάνκα φέρνει την «Αντιγόνη»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το θέατρο Taganka της Μόσχας μπορεί να αργεί ακόμα να παρουσιαστεί στον «Ελληνικό Κόσμο» (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου), η προπώληση των εισιτηρίων, όμως, για την «Αντιγόνη» που σκηνοθετεί ο Γιούρι Λιουμπίμοφ ξεκίνησε.

Για τρία βράδια του Σεπτεμβρίου, το ιστορικό θέατρο Taganka της Μόσχας θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή της «Αντιγόνης». Ενισχύοντας τις λυρικές ερμηνείες των ηρώων, κρατάει στο επίκεντρο του έργου τις αιώνιες συγκρούσεις με την εξουσία και μεταμορφώνει την παράσταση σε μια διαχρονική μάχη του ανθρώπου με τους θεούς, του αδύναμου με την εξουσία και της λογικής με τη μοίρα.

Η παράσταση μοιάζει με μύηση και γυρίζει τον θεατή πίσω στον χρόνο, στον Θηβαϊκό Κύκλο. Και θα είναι αυτή η τελευταία παράσταση του Γιούρι Λιουμπίμοφ με το θέατρο Taganka, το θέατρο που ίδρυσε το 1964 και από τότε κέρδισε την αναγνώριση και το παγκόσμιο κύρος. Ομως πρόσφατα τα πράγματα άλλαξαν στο θέατρο Taganka. Προστριβές και προσωπικές συγκρούσεις έφεραν στην επιφάνεια προβλήματα χρόνων. Παρά τις προσπάθειες του υπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας, Αλεξάντερ Αβντέεφ, να βρεθούν ισορροπίες και να επιστρέψει ο Γιούρι Λιουμπίμοφ στη θέση του διευθυντή, εκείνος αρνήθηκε. Ωστόσο, θέλησε να αποχαιρετίσει το θέατρο που ίδρυσε με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στην Ελλάδα.

Εισιτήρια πωλούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254), τηλεφωνικά μέσω πιστωτικής κάρτας στο 212-25.40.312 και στα καταστήματα Public. Οι τιμές ξεκινούν από 65 ευρώ και φτάνουν μέχρι 20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή