Τα ψηφιακά εφέ σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Τα ψηφιακά εφέ σε πρωταγωνιστικό ρόλο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΤΙΚΗ. Η έβδομη ταινία σε ένα κινηματογραφικό franchise που άρχισε το 1968 είναι ο «Πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση» (**) που σκηνοθέτησε ο Ρούπερτ Γουάιατ με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φράνκο, αλλά κυρίως τα ψηφιακά εφέ. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Γη, όταν ένας επιστήμονας βρει ένα φάρμακο που δίνει ευφυΐα σε πιθήκους-πειραματόζωα. Κυρίως στον Σίζαρ, τον μικρό χιμπαντζή που εκείνος μεγάλωσε, αλλά αργότερα θα αναπτύξει αρχηγικές τάσεις. Η ταινία έχει εντυπωσιακές σκηνές, αλλά δεν διαθέτει δραματική ένταση. Ξεχωρίζει όμως η ερμηνεία του Αντι Σέρκις, που παίζει τον πίθηκο, μεταμορφωμένος από τα ψηφιακά εφέ. Μια ηθογραφική κομεντί, που ακολουθεί την παράδοση της ιταλικής κωμωδίας είναι το «Ο Τζιάνι και οι γυναίκες» (**1/2), με ήρωα έναν εξηντάρη που διαπιστώνει ότι όλοι του οι φίλοι έχουν ερωμένες και προσπαθεί να αποκτήσει κι αυτός. Ο Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο, που πρωταγωνιστεί κιόλας, έχει γυρίσει την ταινία με μελαγχολικό και τρυφερό χιούμορ.

Σε επανέκδοση προβάλλεται ο «Τρίτος άνθρωπος» (*****), το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ του Κάρολ Ριντ, σε σενάριο του Γκράχαμ Γκριν. Μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, οι Τζόζεφ Κότεν, Ορσον Γουέλς, Αλίντα Βάλι και Τρέβορ Χάουαρντ, πρωταγωνιστεί στην ιστορία του συγγραφέα φτηνών μυθιστορημάτων Χόλι Μάρτινς, που φτάνει στη μεταπολεμική Βιέννη και μπλέκει σε μια μεγάλη περιπέτεια, έπειτα από πρόσκληση ενός παλιού φίλου. Θρυλικό παραμένει το μουσικό θέμα του Αντον Κάρας.Προβάλλεται τέλος και η πολιτική κωμωδία «Κοτόπουλο δυναμίτης», που σκηνοθέτησε το 1971 ο Ερνεστ Πίντοφ με τη συμμετοχή ονομάτων, όπως ο Τζον Λένον, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Αντι Γουόρχολ, η Νίνα Σιμόν και ο Αλεν Γκίνσμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή