Ανθολογία κόμικς με θέμα τη μουσική των Smiths και του Μόρισεϊ

Ανθολογία κόμικς με θέμα τη μουσική των Smiths και του Μόρισεϊ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΜΙΚΣ. Ποιες εικόνες έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια; Τα βίντεο κλιπ φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για τον Αμερικανό εκδότη Σον Ντιμούμπραμ.

Φανατικός οπαδός των κόμικς αλλά και της μουσικής των Smiths και του Μόρισεϊ, ο εκδότης έχει αποφασίσει να κάνει μια ανθολογία κόμικς με θέμα τη μουσική του συγκροτήματος. Η συλλογή δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει όμως ήδη τίτλο: «Unite and Take Over: Comic Stories Inspired by the Smiths». Δεν πρόκειται να δούμε τον Μόρισεϊ ντυμένο με στολή υπερήρωα να σώζει τον κόσμο ή στη συγκεκριμένη περίπτωση μάταιους έρωτες. Τα κόμικς της συλλογής δεν θα είναι μια φανταστική ιστορία του συγκροτήματος ούτε μια πιστή οπτικοποίηση των στίχων.

Σύμφωνα με τον εκδότη-φαν, σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ανθολογία που θα δώσει σε μια σειρά δημιουργών την ευκαιρία να εμπνευστούν από την ατμόσφαιρα των τραγουδιών των Smiths και να πλάσουν τη δική τους ιστορία. Ο Ντιμούμπραμ προσπαθεί να συγκεντρώσει με εισφορές το ποσό των τριών χιλιάδων δολαρίων, προκειμένου να πληρώσει τα δικαιώματα της χρήσης των στίχων.

Τα ονόματα των 13 δημιουργών που θα σχεδιάσουν τα κόμικς δεν είναι διάσημα, είναι όμως γνωστά στο ανεξάρτητο κύκλωμα του χώρου. Η έκδοση, που προγραμματίζεται να είναι 72 σελίδες εικονογραφημένου υλικού, πρόκειται να παρουσιαστεί στο ερχόμενο συνέδριο Comic-Con της Τουσόν, ενός από τα σημαντικά γεγονότα στον χώρο των κόμικς. Επίσημη αντίδραση από τον Μόρισεϊ ή τον Τζόνι Μαρ, τα βασικά στελέχη των Smiths, δεν έχει υπάρξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή