ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητώντας το καινούργιο έζησα σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο, όπου έκανα τα πρώτα μου βήματα ως διοργανωτής καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων.

Γυρνώντας στην Ελλάδα, συνέχισα την εμπλοκή μου στον χώρο, ερχόμενος σταδιακά σε επαφή με όλο αυτό το ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι της Αθήνας.

Η ιδέα για την αξιοποίηση των ανοιχτών ελεύθερων χώρων της πόλης είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτή μου την πορεία, γιατί συνδυάζει δύο βασικά στοιχεία. Το ενδιαφέρον μου για τη διοργάνωση πολυμορφικών φεστιβάλ και την ανάγκη μου να συνεργάζομαι με νέα άτομα, που έχουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης.

Η αρχική ιδέα ήταν να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ που θα ανεδείκνυε τον χώρο στο «μελλοντικό» πάρκο του Ελληνικού.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν η ιδέα εξελίχτηκε. Η πορεία ήταν μακριά και γεμάτη εμπόδια, όμως το αποτέλεσμα δικαίωσε κάθε προσδοκία. Σήμερα έχουμε δημιουργήσει το Πάρκο Μας, το πρώτο skate plaza στην Αθήνα, την ομώνυμη οργάνωση και μια δυναμική ομάδα που πλαισιώνει όλη την προσπάθεια.

Η φιλοσοφία μας συμπυκνώνεται στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να φτιάξουμε και να αναδέιξουμε ποιοτικούς ελεύθερους χώρους με υποδομές για διάφορες αστικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως skateboarding, bmx, fixed gear cycling, in line skating κ.ά.

Παράλληλα, θέλουμε στους χώρους αυτούς να διοργανώνονται μουσικές κι άλλες πολυμορφικές εκδηλώσεις, που θα αποτελούν πλατφόρμα στήριξης της υποκουλτούρας των παραπάνω αστικών αθλημάτων.

Ζωντανή απόδειξη

Η ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη μας αυτή προσπάθεια είναι συγκινητική. Οι skaters της πόλης, από τους αρχάριους μέχρι τους παλιότερους, που είναι μια μεγάλη μερίδα παιδιών που αγαπάνε το άθλημα και κρατάνε ψηλά τον πήχυ, τρίβουν τα μάτια τους μπροστά σε ένα έργο που, όπως λένε οι ίδιοι, δεν περίμεναν να δουν ποτέ να γίνεται πραγματικότητα κι έχουν επιτέλους τον χώρο τους ενώ και οι υπόλοιποι απαιτούν πλέον το δικό τους πάρκο και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο για την πραγματοποίησή του.

Πιστεύω πως με τη συνεργασία και την άμεση επαφή με άτομα που έχουν ιδέες και βλέπουν μπροστά, μπορείς να κάνεις θαύματα.

Το Πάρκο Μας είναι η ζωντανή απόδειξη. Βρήκαμε ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν σε μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Σήμερα προχωράμε αντίστοιχα, ώστε να εφαρμόσουμε το πρότυπο αυτό σε άλλους χώρους και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οντας πλέον μόνιμος κάτοικος της Αθήνας, θέλω να τη δω να ομορφαίνει και θέλω να συμβάλω σε αυτό με τον τρόπο μου. Γι’ αυτόν το λόγο ο βασικός στόχος είναι να διευρύνουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς τη συνεργασία μας με δημιουργικά γραφεία, άλλες οργανώσεις και πρωτοβουλίες των κατοίκων της Αθήνας, καθώς και να είμαστε σε συνεχή επαφή με τις διάφορες κοινότητες της πόλης. Ετσι διατηρείς την πόλη σου ζωντανή και εισπράττεις και ο ίδιος ενέργεια από αυτό. Η κρίση δεν είναι εμπόδιο, είναι πρόκληση κι ένα στοίχημα για να προτάξουμε το πρωτοπόρο πνεύμα που υπάρχει στην Αθήνα.

* Ο κ. Κλέωνας Γρηγοριάδης είναι εμπνευστής του νέου χώρου αναψυχής, αστικών αθλημάτων και πρασίνου «Το Πάρκο Μας», που εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουλίου στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή