ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Λόγος του Βασιλιά» επί σκηνής

ΘΕΑΤΡΟ. Αφού αγαπήθηκε από εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, ο «Λόγος του Βασιλιά» θα επιχειρήσει να συγκινήσει και το θεατρόφιλο κοινό στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετούς μήνες, ο σκηνοθέτης Adrian Noble ανακοίνωσε ότι η θεατρική μεταφορά της επιτυχημένης ταινίας θα κάνει πρεμιέρα στο Broadway το φθινόπωρο του 2012.

Στο μεταξύ, οι οντισιόν για την αγγλική εκδοχή έχουν ήδη ξεκινήσει – σύμφωνα, πάντως, με τον συμπαραγωγό του φιλμ Michael Alden, κανένας από τους κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές δεν αναμένεται να συμμετάσχει. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου στο θέατρο Yvonne Arnaud του Guilford, ενώ από τον ερχόμενο Μάρτιο θα παίζεται στο λονδρέζικο West Εnd.

Ευτυχώς για τους συντελεστές, ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος David Seidler είχε μετατρέψει το σενάριο του «Λογου του Βασιλιά» σε θεατρικό έργο πριν καν ολοκληρώσει την κινηματογραφική εκδοχή, προκειμένου να «δουλέψει» καλύτερα τη σχέση μεταξύ των κεντρικών χαρακτήρων του.