Τηλεοπτικές σειρές για όλη την οικογένεια

Τηλεοπτικές σειρές για όλη την οικογένεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα πάτε διακοπές; Δεν χάθηκε ο κόσμος. Οταν το θερινό σινεμά παίζει την ίδια ταινία που είδατε και χθες, που δεν αξίζει δεύτερη θέαση μόνο και μόνο λόγω του καλού χοτ ντογκ, συμβουλευτείτε αυτόν τον μίνι οδηγό ξένων τηλεοπτικών σειρών, για κάθε γούστο. Αναζητήστε τις στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, αν υπάρχει ακόμη, ή πιο απλά στο «πολυμήχανο» λάπτοπ. Οι παρακάτω επιλογές αφορούν σχετικά καινούργιες σειρές (με μία – δύο εξαιρέσεις), που έχουν συμβόλαια και για τις επόμενες σεζόν.

Φιλία πάνω απ’ όλα. Πολλές σειρές έχουν προσπαθήσει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Friends (Φιλαράκια). Συνήθως είναι αποτυχίες και ακυρώνονται. Οσπου ήρθε στο προσκήνιο ο Μπάρνι και η παρέα του με το How I met your mother. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο πακέτο δορυφορικής τηλεόρασης, σίγουρα έχετε πέσει πάνω σε αυτή τη γρήγορη και ευφάνταστα χιουμοριστική σειρά. Η αγαπημένη μας σεζόν παραμένει εκείνη που αγνοεί τελείως τις κραυγαλέες σωματικές αλλαγές της Λίλι και της Ρόμπιν (όταν οι δύο ηθοποιοί φούσκωναν συγχρόνως λόγω πραγματικής εγκυμοσύνης) με σουρεαλιστικές συνέπειες για το σενάριο… Στο ίδιο πνεύμα, και ο παρθενικός κύκλος της σειράς Happy Endings. Τα πρώτα επεισόδια μοιάζουν λίγο επιτηδευμένα, αλλά στην πορεία η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών παράγει αξιομνημόνευτες κωμικές στιγμές.

Οικογενειακή υπόθεση. Τα πολυβραβευμένα Modern Family και Glee αποτελούν ασφαλείς επιλογές αν σκοπεύετε να περάσετε το βράδυ με τα παιδιά. Στο μεν πρώτο, οι έξυπνες ατάκες απαιτούν να πατήσει κανείς pause και να γυρίσει προς τα πίσω για να απολαύσει μεταξύ άλλων το κωμικό ταλέντο της Σοφία Βεργκάρα ως Γκλόρια. Οσο για το Glee, αξίζει για τρεις λόγους: για τα μουσικά νούμερα που έχουν εξελιχθεί σε υπερπαραγωγές στον 2ο και πιο πρόσφατο κύκλο. Για τις εντελώς αδικαιολόγητες τροπές του σεναρίου. Και για τους γκεστ σταρ από το Μπρόντγουεϊ (Κρίστιν Τσένοουεθ), το Χόλιγουντ (Γκουίνεθ Πάλτροου) και τη μουσική (Μπρίτνεϊ Σπίαρς). Αν έχετε παιδιά, ή θέλετε παιδιά, δείτε και το Raising Hope, για διαφορετικούς λόγους. Για τους πρώτους, η ιστορία μιας ατσούμπαλης οικογένειας που προσπαθεί συλλογικά να μεγαλώσει το μωρό του έφηβου πρωτότοκου υιού, θα φέρει γλυκιές αναμνήσεις από τα παλιά. Η δεύτερη ομάδα μπορεί απλά να αναθεωρήσει…

Νομική υπόθεση. Οι δικηγόροι και οι ιατροί θα αρέσουν πάντα στο κοινό. Αυτό τουλάχιστον δείχνει να πιστεύει η αμερικανική τηλεόραση που συνεχίζει να βγάζει σειρές που αφορούν αυτά τα δύο επαγγέλματα. Για φέτος το καλοκαίρι στεκόμαστε στο πρώτο είδος: ο 2ος κύκλος του The Good Wife, με πρωταγωνίστρια την Τζουλιάνα Μαργκίλες (περιέργως, από το αυθεντικό καστ του «Στην Εντατική» που την κάνει να έχει διατελέσει και ιατρός και δικηγόρος στην TV) προσφέρει και αυτοτελείς ιστορίες αλλά και μια γενική πλοκή που ικανοποιεί τόσο τους λάτρεις του ρομαντικού είδους όσο και εκείνους που ενθουσιάζονται με την πολιτική ίντριγκα. Συγχρόνως, το επίκαιρο θέμα της απατημένης συζύγου υψηλού προφίλ δίνει στη σειρά τη δυνατότητα να κάνει τα δικά της σοβαρά κοινωνικά σχόλια. Το πιο ανάλαφρο και πολλά υποσχόμενο Suits (βρίσκεται στο μέσον του 1ου κύκλου) δεν κάνει εκπτώσεις στις πικάντικες ώς τώρα υποθέσεις που χειρίζεται ένας μεγαλοδικηγόρος και ο πανέξυπνος νεαρός προστατευόμενός του, που «παίζει» τον δικηγόρο χωρίς όμως να έχει πατήσει ποτέ στη Νομική…

Επαγγελματικό χιούμορ. Τέλος, μόνο αν είστε φαν του εξεζητημένου χιούμορ της Τίνα Φέι, του Ουίλ Φέρελ και της Αίμι Πόλερ θα σας αρέσει και το «παλιό» πια 30 Rock. Ο Αλεκ Μπόλντουιν είναι το αστέρι της σειράς, που όμως απαιτεί καλή γνώση της αγγλικής (ή καλύτερα της αμερικανικής αργκό). Οι υπότιτλοι είναι άχρηστοι στην προκειμένη περίπτωση.

Τα βαμπίρ, οι λυκάνθρωποι και οι αστυνόμοι έχουν μείνει εκτός, εφόσον διαθέτουν φανατικούς θεατές, που σίγουρα δεν χριεάζονται επιπλέον προτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή