ΑΠΟΨΗ : Υπηρεσία στο ιδεολόγημα του μεγάλου κρατους

ΑΠΟΨΗ : Υπηρεσία στο ιδεολόγημα του μεγάλου κρατους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδικη και παράλογη» χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ο ίδιος ο υπουργός που θα την επιβάλλει. Ετσι λοιπόν και να θέλαμε, θα μας ήταν αδύνατο να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση. Τον τελευταίο χρόνο καταβάλλω μια συστηματική προσπάθεια ν’ αντιστέκομαι σε κάθε είδους εκφραστική εξαλλότητα γιατί πιστεύω ότι η αποκατάσταση της μεταξύ μας επικοινωνίας είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις σωτηρίας μας. Ωστόσο, όταν ακούω τον ίδιο τον υπουργό να επισημαίνει το παράλογο της δικής του απόφασης, δεν μπορώ ν’ αντισταθώ στην παρόρμηση του να κάνω μια αντιπρόταση. Μιας και η φοροεπιδρομή στην εστίαση είναι έτσι κι αλλιώς άδικη, θα ήταν αποτελεσματικότερο, αντί ν’ αυξηθεί ο ΦΠΑ, να δημιουργηθούν κλιμάκια που κάθε βράδυ και για ένα χρονικό διάστημα, θα επισκέπτονται τα εστιατόρια και θα συλλέγουν επί τόπου τα δύο τρίτα της είσπραξής τους. Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό πόσο βλαπτική για την κοινωνική συνοχή είναι η ομολογία από την κυβέρνηση διάπραξης αδικιών σίγουρα όμως, είναι προφανές σε όλους, το πλήγμα που θα δεχτεί ο κλάδος της εστίασης. Προφανή είναι και τα αλυσιδωτά αποτελέσματα που θα έχει στις υπηρεσίες τουρισμού αλλά και στην αύξηση της ανεργίας σ’ ένα κλάδο με μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης που σχεδόν επιβάλλει την εργασία αποκλειστικά εντός του.

Κατά τη γνώμη μου όμως, το χειρότερο όλων είναι ότι η ερήμωση των εστιατορίων που μοιραία θα προκληθεί, θα συμβάλλει στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τ’ αστικά κέντρα και ιδιαίτερα το Κέντρο της Αθήνας. Κι όλα αυτά όχι για να εξασφαλιστούν έσοδα (η πολιτική αυτή έχει αποδεδειγμένα αποτύχει παταγωδώς) αλλά για να διαιωνιστεί το ιδεολόγημα του τεράστιου κράτους, ένα ιδεολόγημα που τουλάχιστον οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης υπηρετούν μέχρι και σήμερα. Κι έτσι λοιπόν, ένας ακόμα κλάδος θα θυσιαστεί για να διατηρηθεί το πολυδάπανο, μεγάλο κράτος. Αδικο και παράλογο, όπως ακριβώς το χαρακτήρισε ο ίδιος ο υπουργός.

* Η κ. Βίβιαν Ευθυμιοπούλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας και αρθρογραφεί για τη γαστρονομία με το ψευδώνυμο «Αθήναιος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή