ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή και Ορέστη Τάτση, στο Κάστρο Λευκάδας και ώρα 9 μ.μ.

– Περιήγηση στις συλλογές του με θέμα «Πώς κατασκευάζονταν τα αρχαία νομίσματα; Τι παραστάσεις είχαν;» διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι το Νομισματικό Μουσείο (δηλώσεις συμμετοχής στο 210-36.43.774).

– Σήμερα ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης με ένα αφιέρωμα στο σουίνγκ, το τσάρλεστον, αλλά και τη σύγχρονη funk από το συγκρότημα Penny & The Swingin’ Cats.

– O Γιάννης Αγγελάκας και η μπάντα του εμφανίζονται στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο του Aurora Festival (από τις 8 μ.μ.).

– Το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο στο Θέατρο Αλσους στη Βέροια υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Τσιάνου (9 μ.μ.).

– Η «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, (Θεσσαλονίκη), και ώρα 9 μ.μ.

– Ως τις 31 Αυγούστου συνεχίζεται η ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών με τίτλο «Θάλασσας τόποι» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου.

– «Εκείνος και εκείνος» του Κώστα Μουρελά από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης και ώρα 9 μ.μ.

– Εκθεση φωτογραφίας από τα ταξίδια του Στρατή Βογιαζή στην Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αίγυπτο και τη Γαλλία φιλοξενείται στον Πολυχώρο «Citrus» στον Κάμπο της Χίου.

– Η επιτυχημένη παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζει την περιοδεία της με μια στάση στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, στη Λάρισα (9.15 μ.μ.).

– Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα στον Αύλωνα της Γέρας, στη Λέσβο, στις 9.30 μ.μ.