Η ζωή και το έργο του Γιώργου Σαραντάρη

Η ζωή και το έργο του Γιώργου Σαραντάρη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΝΗΜΗ. Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Σαραντάρη (1908-1941), ενός από τους πιο σημαντικούς και σχετικά παραγνωρισμένους ποιητές του ελληνικού 20ού αιώνα.

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Γιώργος Σαραντάρης», που ιδρύθηκε μόλις το 2008 με τον σκοπό της διάδοσης του έργου του ποιητή, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 28 Αυγούστου, μια σύνθετη εκδήλωση μνήμης στο Λεωνίδιο, γενέτειρα του Τσάκωνα ποιητή. Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, το Πολιτιστικό Σωματείο «Γιώργος Σαραντάρης» έχει ετοιμάσει ένα συγκινητικό σε απλότητα και ουσία πρόγραμμα και περιμένει τους φίλους της ποίησης του Σαραντάρη στο Λεωνίδιο στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας, μουσική και τραγούδι, ομιλίες. Σύντομες σκέψεις για τον ποιητή και διανοούμενο θα μοιραστεί με το κοινό ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, γενικός γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γιώργος Σαραντάρης» και αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία του Τάσου Ψαρρά για τη ζωή και το έργο του Σαραντάρη (παραγωγή ΕΡΤ) με αφήγηση από τον Κώστα Καστανά. Ο Νίκος Βαρβαρέσος, μέλος του θεατρικού ομίλου Νότιας Κυνουρίας θα τραγουδήσει μελοποιημένους στίχους του ποιητή, ο Κώστας Καστανάς θα διαβάσει ποίηση και η Νένα Βενετσάνου θα τραγουδήσει στίχους a cappella.

Πρόωρο τέλος

Ο Γιώργος Σαραντάρης υπήρξε ένας από τους καλλιεργημένους ποιητές του Μεσοπολέμου. Εχασε τη ζωή του στη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1941, σε ηλικία μόλις 33 ετών. Πρόλαβε όμως να αφήσει ένα σημαντικό ποιητικό και φιλοσοφικό έργο, κυρίως στα ελληνικά αλλά και στα ιταλικά, καθώς είχε σπουδάσει στην Ιταλία.

http://giorgos-sarantaris.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή