«Τα Φιλαράκια» με ρεκόρ επαναλήψεων

«Τα Φιλαράκια» με ρεκόρ επαναλήψεων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνε δεκαέξι χρόνια που προβάλλονται τα «Φιλαράκια» από το Star. H δημοφιλής αμερικανική σειρά βγήκε πρώτη φορά στον αέρα το 1994, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ολοκληρώθηκε το 2004. Στην Ελλάδα, γνωρίσαμε αυτήν που έμελλε να γίνει η πιο διάσημη τηλεοπτική παρέα την 1/10/1995. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να προβάλλεται.

Τα «Φιλαράκια» απαρτίζονται από δέκα κύκλους, 22 με 24 επεισόδια ο καθένας. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένας κύκλος, αρχίζει ο επόμενος και όταν αναμεταδοθούν όλοι οι κύκλοι, ξαναρχίζει η προβολή τους, φτου κι από την αρχή. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας (τρελός;) που βλέπει αδιαλείπτως τα «Φιλαράκια», θα πρέπει να έχει δει συνολικά περίπου 6 φορές το ίδιο επεισόδιο (είναι μια προσέγγιση που έκανε ένας γνωστός μου, συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών).

Η πρώτη αντίδραση: «Oh… my… God!», όπως θα έλεγε και η Τζάνις, η πρώην του Τσάντλερ με την τσιριχτή φωνή. «Θα πρέπει ο θεατής να το έχει μάθει απέξω», σχολιάζει ο καθηγητής. Αναρωτηθήκαμε: Αξίζει κανείς να βλέπει μια σειρά τόσες φορές όσο αστεία κι αν είναι; Ακόμη κι αν κάποιος διάβαζε τόσες φορές την «Ιλιάδα», πάλι θα μου φαινόταν παράξενο. «Ξέρουμε όλοι ότι τα έχουμε δει και τα έχουμε ξαναδεί…», γράφει στο δελτίο Τύπου του Star. «Ομως, οι Τζ. Ανιστον, Κ. Κοξ, Λ. Κούντροου, Μ. Λ. Μπλανκ, Μ. Πέρι, Ντ. Σουίμερ έχουν γίνει φιλαράκια, που περνάμε καλά μαζί τους». Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω: δεν περνάω πλέον καλά μαζί τους, τους έχω βαρεθεί! Δεν λέω, πλάκα έχουν ο Τζόι και η Φοίβη, αλλά πιστεύω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. «Το Σάββατο 20 Αυγούστου παρακολούθησαν τη σειρά 291.000 τηλεθεατές. Πολύ καλό νούμερο γι’ αυτήν την εποχή», μου λέει η τηλεοπτική συντάκτις Ρούλα Καρακούση, όταν της μετέφερα τον προβληματισμό μου. «Φαίνεται πως το χαζεύει ο κόσμος».

Η κωμωδία αυτή, όμως, όση τηλεθέαση κι αν έχει, έχει καταντήσει «παλαιολιθική». Θα συμβουλεύαμε, λοιπόν, το Star να σκάψει λίγο πιο βαθιά στα συρτάρια των τηλεοπτικών δικτύων.

Πολλά σπαρταριστά sitcom περιμένουν να προβληθούν στην Ελλάδα. Curb Your Enthusiasm, Office, Modern Family, 30 Rock… Κάποια από αυτά είναι παλιά, άλλα πιο καινούργια, αλλά όλα σε κάνουν να ξεκαρδίζεσαι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή