ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το καλοκαίρι έγινε το νέο «μυστικό» της Αθήνας. «Πήγατε στην ταράτσα στο Μοναστηράκι;». Πού, τι, ποια ταράτσα; «Ενα νέο ξενοδοχείο, μπαίνεις από τη Μιαούλη, στον έκτο, δεν θα το πιστεύεις αυτό που θα δεις».

Ολες οι πληροφορίες ήταν ακριβείς. Το ξενοδοχείο είναι όντως καινούργιο, άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού. Εχει το «παιχνιδιάρικο» όνομα «A for Athens» που ελάχιστοι το ήξεραν στην αρχή, καθώς δεν υπήρχε ταμπέλα στην όψη της οδού Ερμού.

Οι εργαζόμενοι στην υποδοχή είναι προετοιμασμένοι για την ερώτηση («σε ποιον όροφο είναι η ταράτσα;»), κυρίως όταν πρόκειται εμφανώς για Ελληνες πελάτες. «Στον έκτο», θα σας απαντήσουν ευγενικά. Η ταράτσα απλώνεται σε δύο επίπεδα: περισσότερος κόσμος στον πρώτο, πιο μικρός και πιο «ιδιωτικός» δεύτερος.

Τι κάνει ειδικά τη συγκεκριμένη θέα μαγική; Νομίζω είναι η δύναμη του απρόσμενου. Την Ακρόπολη την έχουμε δει και από πολλά άλλα σημεία μέσα στην Αθήνα και ίσως καλύτερα: για παράδειγμα, η θέα του Ιερού Βράχου από τον λόφο του Φιλοπάππου και την Πνύκα είναι κατά τη γνώμη μου ασυναγώνιστη.

Επομένως, δεν είναι από μόνη της η Ακρόπολη. Είναι ο (τριπλός) αναπάντεχος συνδυασμός με το χρωματιστό ψηφιδωτό της πλατείας Μοναστηρακίου και τα κτίρια της Πλάκας στο βάθος. Ειδικά η εικόνα της πλατείας από ψηλά σε ξαφνιάζει έντονα.

Γιατί όταν περπατάς, δεν έχεις ολόκληρη την εικόνα της και πιθανότατα δεν θα την έχεις ποτέ αν δεν ανεβείς μέχρι εδώ.

Ο περισσότερος κόσμος έρχεται τα βράδια, όταν το θέαμα γίνεται συναρπαστικό. Αλλά ευτυχώς, ο χώρος είναι ανοιχτός από το πρωί (μπορείτε να έρθετε για πρωινό). Καθόλου άσχημα να αρχίζει η μέρα σου από το νέο αγαπημένο μπαλκόνι της Αθήνας. Οσο για τα μεσημέρια, προτιμήστε το πρώτο επίπεδο που διαθέτει τέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή