Ατζέντα

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στο Ηρώδειο για τον Νίκο Γκάτσο με σκοπό

Συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου διοργανώνεται στις 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο (ώρα 21.00) με σκοπό να ενισχυθεί το θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Μεγάλοι ερμηνευτές θα είναι η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τη συμμετοχή της εκλεκτής πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου και του ερμηνευτή Βασίλη Γισδάκη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. Θα ακουστούν τραγούδια Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Δ. Μούτση, Χρ. Χάλαρη, Αλκ. Ιωαννίδη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 60, 45, 35 και 20 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

Γκολντόνι

Στην Αττική έρχεται για σειρά παραστάσεων η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Σήμερα, παρουσιάζεται στη Σαλαμίνα (Ευριπίδειο Θέατρο) και ακολουθούν παραστάσεις στο Γαλάτσι – Θέατρο Αλσους Βεΐκου (30/8), Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (31/8), Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» – Αιγάλεω (1/9), Θέατρο Πέτρας (2/9) κ.ά.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Οne man show

Μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικές παραστάσεις του χειμώνα ήταν το «55 One man show» του Σταμάτη Κραουνάκη που παρουσιάζεται απόψε για μία και μοναδική βραδιά στον Αγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες. Ενα δίωρο πάρτι επί σκηνής, σκηνοθετημένο από τον Φωκά Ευαγγελινό, με καινούργιες ενορχηστρώσεις του Κραουνάκη: από «Το Φιλί» της Κικής Δημουλά, την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» κ.ά., καθώς κι ένα τραγούδι που θα δημιουργηθεί μαζί και μπροστά στους θεατές όπως σε κάθε παρουσίαση του «55 One man show». Συμμετέχουν οι περφόρμερ Χρήστος Μουστάκας και Γιώργος Στιβανάκης και η κοντράλτο Αργυρώ Καπαρού. Παίζουν οι μουσικοί Αρης Βλάχος, Κώστας Μπαλταζάνης, Αννα Λάκη και Σοφία Κακουλίδου. Εναρξη στις 8 μ.μ. Αγιος Αχίλλειος, Πρέσπες.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παπαδιαμάντης επί σκηνής στο Παλαιό Ελαιουργείο

Σε τρία ερωτικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη βασίζεται η παράσταση «Θαλασσινοί Ερωτες», που παρουσιάζεται το βράδυ της Τετάρτης στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην Παραλία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2011. Η Μίρκα Γεμεντζάκη υπογράφει τη σκηνοθεσία των τριών αυτοτελών ιστοριών «Ερωτας στα χιόνια», «Ονειρο στο κύμα» και «Ερως-Ηρως», στις οποίες γυναίκες ηθοποιοί -η Μαρία Καστάνη και η Ελένη Μακρή- ενσαρκώνουν τους τρεις ανδρικούς ρόλους. Είναι η τέταρτη φορά που η σκηνοθέτις καταπιάνεται με έργα του Παπαδιαμάντη – μετά τη «Φόνισσα», τη «Φεύγουσα κόρη» και το «Μοιρολόι της φώκιας».

Η μουσική που συνοδεύει την αφήγηση γράφτηκε ειδικά για την παράσταση από τη Μαριάννα Φαφούτη και ερμηνεύεται από την πιανίστρια Νάνα Παπαδάκη. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Φούρνος», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα. Εναρξη στις 8.30 μ.μ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Αφιέρωμα στη Μύκονο

Εντεκα Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες που έζησαν και εργάστηκαν στη Μύκονο τις δεκαετίες του 1960 και 1970 συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση, που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη του νησιού από σήμερα έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τους Genevieve Couteau, Pierre Couteau, Lilly Kristensen, Aimee Moreau, Μαργαρίτα Μπακοπούλου, Luis Orozco, Θεόδωρο Πάντο, Ελένη Παπαδογιάννη, Μανώλη Πεταλά, Angella Pipikios και Ματθαίο Φλωράκη. Η έκθεση διοργανώνεται υπό την επιμέλεια του γλύπτη Μανώλη Πεταλά, ενώ τη λειτουργία της έχει αναλάβει ο Χάικ Κουρδογλανιάν – Κουρντ, διευθυντής της Kourd Gallery στην Αθήνα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 9 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Καρυάτιδες και Νίκες στην Αρχαία Ολυμπία

Αν βρεθείτε στην Αρχαία Ολυμπία, αφιερώστε λίγο χρόνο για την έκθεση υδατογραφιών της Ολγας Αναστασιάδου με γενικό τίτλο «Διάλογοι με την Αρχαιότητα». Με έμπνευση από την κλασική αρχαιότητα, η καλλιτέχνις εστιάζει στη γυναικεία μορφή, σε Κόρες, Καρυάτιδες, Μαινάδες, Θεές και Νίκες, και πλουτίζει τα σχέδιά της με ζεστά χρώματα για να αποδώσει την αρχαία ύλη (όπως σημειώνει η αρχαιολόγος Γεωργία Χατζή-Σπηλιοπούλου).

Οι πρωτότυπες υδατογραφίες της Ολγας Αναστασιάδου παρουσιάζονται έως 30 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (τηλ. 26240 22.529 και 26240 22.742).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Συνεχίζεται τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας, με γενικό θέμα «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα». Στο Θέατρο Αττικού Αλσους θα παρουσιαστεί η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σκηνοβάτες» (πληρ. 210-36.21.601).

– «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, απόψε στις 9.15 μ.μ. στο Κηποθέατρο Παπάγου.

– Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου ταξιδεύει η επετειακή παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Μικρά Διονύσια», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και Γρηγόρη Καραντινάκη, σήμερα το βράδυ στις 9 μ.μ.

– Το οκταμελές μουσικό σύνολο Μελωδιστές και ο Παναγιώτης Καραδημήτρης ερμηνεύουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Σκηνής της Μονής Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, μεθαύριο στις 9.30 μ.μ.

– Συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα με τους Ντίνο Σαδίκη, Στάθη Αραμπατζή και Τίτο Καργιωτάκη στο ανοιχτό θέατρο Κρύας, στη Λιβαδειά, τη Δευτέρα στις 9.30 μ.μ.

ΡΕΣΙΤΑΛ

Για βιολί και βιόλα

Λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αίγινας, η Κρυσταλλία Γαϊτάνου (βιόλα) και ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος (βιολί) συμπράττουν και πάλι για μια συναυλία μουσικής δωματίου που θα δοθεί απόψε (20.30), στο Κεφαλάρι, στo Εκπαιδευτήριο «International School of Athens» (ISA), Αρτέμιδος και Ξενίας. Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» στο πλαίσιο της σειράς «Κήποι – Επαύλεις – Συναυλίες». Η Κρυσταλλία Γαϊτάνου και ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος θα ερμηνεύσουν Martinu, Tsontakis, Mozart, Handel/Halvorsen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή