Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο

Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αμερικανική χορωδία «Cappella Romana» ξεκινάει την Παρασκευή (2/9) το 11ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά, που θα παρουσιαστούν έως τις 7 του μηνός στον Υπαίθριο Χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως.

Η «Cappella Romana» θα ερμηνεύσει έργα από τη μεσαιωνική Κωνσταντινούπολη και την Αναγεννησιακή Κρήτη, ενώ η σύγχρονη παγκοσμιοποίηση της βυζαντινής μουσικής θα εκπροσωπηθεί με θρησκευτικά χορωδιακά έργα του Μιχάλη Αδάμη και των ομογενών συνθετών από την Καλιφόρνια, Φωτίου Δεσποτόπουλου και Παναγιώτη Ζη. Την Κυριακή 4/9, το Σύνολο Παλιάς Μουσικής «Sinfonia» θα ερμηνεύσει μεσαιωνικά λατρευτικά τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία από τις συλλογές Cantigas de Santa Maria και Libre Vermell, ενώ την Τρίτη 6/9 θα δοθεί συναυλία της Ορχήστρας του Φεστιβάλ Πάτμου με μαέστρο τον Αλκη Μπαλτά, όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο του Μπάμπη Μπλαζουδάκη «Αγιος Μηνάς: Αντιμέτωπος με τη Θάλασσα», με τη συμμετοχή του ψάλτη Παναγιώτη Μπούτα. Τέλος, την Τετάρτη 7/9 το σύνολο θρησκευτικής τζαζ «Voyage Jazz Quartet» θα ερμηνεύσει τραγούδια γκόσπελ, σπιρίτουαλς, μπλουζ, αλλά και αποσπάσματα από το Sacred Concert του Ντιούκ Ελινγκτον. Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Αλέξανδρο Χρηστίδη (κρουστά, ντραμς, vibes), τον Τάκη Πατερέλη (σαξόφωνα), τον Αλέξανδρο Ορφανό (πιάνο, πλήκτρα) και τον Μάνο Λουτά (ακουστικό μπάσο). Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή