Αρχαία δράματα που έγιναν μεγάλες ταινίες

Αρχαία δράματα που έγιναν μεγάλες ταινίες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΟΛΕΣ. Κλασικές μεταφορές της τραγωδίας τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο, από Ελληνες και ξένους δημιουργούς θα προβάλει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου. Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας – «Οι Τραγικοί μύθοι», που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Οι κινηματογραφικές ταινίες θα προβληθούν στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» και οι μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις στη χειμερινή αίθουσα, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ερευνα και την Τεκμηρίωση Παραστάσεων Αρχαίου Δράματος.

Εκτός από ιστορικές θεατρικές παραστάσεις από τον Αντουάν Βιτέζ και τον Πέτερ Στάιν (αλλά και το Θέατρο Τέχνης) σε μαγνητοσκόπηση, θα προβληθούν διάσημες ταινίες, όπως η «Αντιγόνη» του Γιώργου Τζαβέλλα (1961), η «Φαίδρα» (1961) του Ζυλ Ντασσέν με τη Μελίνα Μερκούρη, η «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1962) με την Ειρήνη Παπά, η «Κραυγή Γυναικών» (1978) του Ντασσέν, «Τα Κορίτσια» (1968) της Σουηδής Mai Zetterling, που βασίζονται στη Λυσιστράτη, με πρωταγωνίστριες αγαπημένες ηθοποιούς του Μπέργκμαν. Η συγκεκριμένη ταινία θα προβληθεί στην υψηλότερη ψηφιακή ανάλυση 2Κ σε συνεργασία με τη Europe’s Finest, την πρώτη διακρατική υπηρεσία «Cinema On Demand» για ψηφιακή κινηματογραφική διανομή σε ευρωπαϊκούς κινηματογράφους. Επίσης, το ντοκιμαντέρ «Σημειώσεις για μια Αφρικανική Ορέστεια» (1970) του Παζολίνι (σε αποκατεστημένη κόπια από την Ταινιοθήκη της Μπολόνια), η «Ηλέκτρα» (1974) του Μίκλος Γιάντσο και η «Μήδεια» του Λαρς φον Τρίερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή