Ζιζέλ σε δύο εκδοχές, στο Μέγαρο

Ζιζέλ σε δύο εκδοχές, στο Μέγαρο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ. Πριν από ένα χρόνο σε παράσταση των Μπαλέτων Μαριίνσκι, η διάσημη μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια είχε βγάλει συγκινημένη τα διαμαντένια σκουλαρίκια που φορούσε για να τα χαρίσει στη νεαρή, πολλά υποσχόμενη Alina Somova. Μια εξαιρετικά όμορφη και δυνατή κλασική χορεύτρια, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Ζιζέλ σε λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν είναι η μοναδική Αλίνα…

Στο πλαίσιο των παραστάσεων του Μπαλέτου Latvia National Opera Ballet, που προσκαλεί στην Αθήνα στις 8, 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ΕΛΒΑ, θα δούμε δύο διαφορετικές ερμηνεύτριες της Ζιζέλ. Την Αλίνα Σόμοβα τις δύο πρώτες βραδιές, με παρτενέρ τον David Makhatelli και τις δύο τελευταίες, την Alina Cojocaru, από το Βουκουρέστι (σήμερα από τις κορυφαίες μπαλαρίνες του Royal Ballet), με τον Johan Kobborg στο πλευρό της.

«Η παράσταση της Ζιζέλ με την Αλίνα Σόμοβα κινείται γύρω από αυτήν. Διαθέτει εξαιρετικά μακριά άκρα, είναι πολύ ευέλικτη και θεωρείται η μπαλαρίνα-πρότυπο», έγραφε η βρετανική εφημερίδα Telegraph για τη χορεύτρια. Η ίδια σε συνεντεύξεις της έχει δηλώσει σεμνά ότι «οι άνθρωποι μου λένε ότι δουλεύω σκληρά, αλλά χωρίς αυτό δεν μπορείς να είσαι μπαλαρίνα».

Σε διαφορετικό στυλ τα σχόλια για την Αλίνα Κογιοκάρου, την οποία oι New York Times χαρακτήρισαν μία από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες των τελευταίων χρόνων: «Διαθέτει έναν άριστο συνδυασμό δύναμης, γραμμής, μουσικότητας και ευλυγισίας μαζί με την ικανότητά της να γεμίζει ακόμα και μια τεράστια σκηνή».

Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τους δύο εξίσου λαμπερούς άντρες χορευτές που συνοδεύουν τις μπαλαρίνες. Από τη μια ο Γεωργιανός David Makhatelli, χορευτής του Royal Ballet, από την άλλη ο Δανός Johan Kobborg, κι αυτός κορυφαίος στο Κόβεντ Γκάρντεν αλλά και σύζυγος της Alina Cojocaru.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η εμφάνιση του Latvia National Opera Ballet, δεμένου με την παράδοση του ρωσικού κλασικού μπαλέτου. Στο σημερινό ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται τα αγαπημένα κλασικά μπαλέτα αλλά και συνεργασίες με τον Μπόρις Αϊφμαν, τον Βλαντιμίρ Βασίλιεφ κ. ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή