«Πλούσια» Μόστρα με φιλόδοξο πρόγραμμα

«Πλούσια» Μόστρα με φιλόδοξο πρόγραμμα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Οι τελευταίες λεπτομέρειες τακτοποιούνται στο Λίντο της Βενετίας για την αποψινή πρεμιέρα της 68ης Μόστρα, του αρχαιότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ, που αυτή τη χρονιά φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις από τις Κάννες.

Η φετινή Μόστρα έχει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, έχοντας συγκεντρώσει πολλές ταινίες διάσημων δημιουργών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναμενόμενες αυτή τη σεζόν.

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ γίνεται με μία από αυτές, το «The Ides of March», μια πολιτική σάτιρα, με τον Τζορτζ Κλούνι στη θέση του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή. Συμπρωταγωνιστεί ένα λαμπρό καστ, με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Πολ Τζιαμάτι, Μαρίσα Τομέι, Εβαν Ρέιτσελ Γουντ, Τζέφρι Ράιτ.

Την ικανοποίησή του για το φετινό πρόγραμμα δηλώνει και ο διευθυντής της Μόστρα, Μάρκο Μίλερ, ο οποίος λέει ότι «είναι ένα πρόγραμμα που δηλώνει πόση στήριξη έχουμε από τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς».

Ανάμεσα στις 22 ταινίες που διαγωνίζονται για το Χρυσό Λιοντάρι είναι το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy», μεταφορά βιβλίου του Τζον Λε Καρέ με τον Κόλιν Φερθ, τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» με τη ματιά της Αντρεα Αρνολντ, το «A Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο «Θεός της Σφαγής» του Ρομάν Πολάνσκι, με την Κέιτ Γουίνσλετ, την Τζόντι Φόστερ και τον Κριστόφ Βαλτς, ο «Φάουστ» του Αλεξάντερ Σοκούροφ.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα βρίσκονται και οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, που ήδη έχουν προκαλέσει την περιέργεια του φεστιβαλικού κοινού, τόσο με την ασυνήθιστη ιστορία -μια ομάδα που αντικαθιστά νεκρά πρόσωπα- αλλά και με το εξαιρετικά καλαίσθητο και μυστηριώδες έντυπο που διαθέτει στη Μόστρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή