Σε πρωτο πλανο…

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Στις 22 Νοεμβρίου θα γίνει στο Λονδίνο το Greek Sale του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στο πλαίσιο, πλέον, της δημοπρασίας European Paintings. Ανάμεσα στα έργα Ελλήνων ζωγράφων που θα δημοπρατηθούν θα είναι και το έργο «Πανσέληνος» του Γιάννη Μόραλη, έργο του 1977, με τιμή εκτίμησης 340.000-570.000 ευρώ. Επίσης, έργο του Θεόδωρου Ράλλη, «Παλλακίδα που κοιμάται» (91.000-136.000 ευρώ), και έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα με τίτλο «Εξοχή» (115.000-170.000 ευρώ). Θα περιλαμβάνονται ακόμη έργα του Τσαρούχη, του Φασιανού και του Βολανάκη, μεταξύ άλλων.

…Ανθρωποι των γραμμάτων όλοι, και δοκιμασμένοι στον τομέα τους ο καθένας. Είναι τα νέα πρόσωπα του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, η σύνθεση του οποίου δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου στο ΦΕΚ. Μέλη του λοιπόν είναι: ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, που ορίζεται και πρόεδρος του Ε.Σ., με αναπληρωτή τον ομότιμο καθηγητή Μιχάλη Κοπιδάκη. Αντιπρόεδρος είναι ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη Δημήτρης Βλαστός, με αναπληρωτή τον Διονύση Καψάλη, διευθυντή του ΜΙΕΤ. Μέλη είναι: ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λουκάς Τσούκαλης, με αναπληρώτρια την ιστορικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιωάννα Λαλιώτου, ο καθηγητής Πληροφορικής Ιωάννης Ιωαννίδης με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Βαφόπουλο, διδάσκοντα στο ΑΠΘ, και η πρώην διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Μυρσίνη Ζορμπά, με αναπληρώτρια την ιστορικό Πόπη Πολέμη. Το Εφορευτικό Συμβούλιο συμπληρώνεται και από εκπρόσωπο τον εργαζομένων στην Εθνική Βιβλιοθήκη και εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας. Εχουν όλοι πολλή δουλειά να κάνουν…

…Βρέθηκε παρουσιαστής για τα Οσκαρ. Και μάλιστα, ένας από τους πιο ταλαντούχους, αλλά και αμφιλεγόμενους κωμικούς του αμερικανικού σινεμά. Ο Εντι Μέρφι θα παρουσιάσει την επόμενη απονομή των σημαντικότερων κινηματογραφικών βραβείων, επιλογή του νέου παραγωγού της τελετής, του σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ. Ο Ράτνερ μπορεί να μη δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να σκεφτεί το όνομα του Μέρφι. Οι δυο τους μαζί με τον Μπεν Στίλερ συνεργάζονται στην κωμωδία «Tower Heist», που θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο. Οπως είπε ο Μέρφι, που ήταν υποψήφιος για το Οσκαρ β΄ ρόλου το 2007 με την ερμηνεία του στο «Dreamgirls», «είναι τιμή μου να βρίσκομαι μαζί με τον Μπομπ Χόουπ, τον Τζόνι Κάρσον, τον Μπίλι Κρίσταλ, τον Στιβ Μάρτιν και τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, ανάμεσα στους οικοδεσπότες της απονομής». Το εγκώμιο του Μέρφι έπλεξε ο Ράτνερ, λέγοντας ότι «ο Εντι είναι μια κωμική ιδιοφυΐα. Με την αγάπη του για τις ταινίες και την εμπειρία του στη δημιουργία αξέχαστων χαρακτήρων, ξέρω ότι θα φέρει ενθουσιασμό, αυθορμητισμό και πολλή ψυχή στο σόου»…

…Τώρα και σε iPad. Το Logicomix, το μεγάλο και ήδη βραβευμένο ελληνικό γκράφικ νόβελ, κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Ικαρος σε εφαρμογή για iPad, iPhone και iPod Touch και είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή ανάγνωσης κόμικς, που επιτρέπει την ανάγνωση του βιβλίου καρέ-καρέ.

…Ελληνογερμανική σύμπραξη σε μία παρωδία της «Αΐντας», ανήγγειλε η εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων». Σε συμπαραγωγή με τη Neukoellner Oper θα παρουσιάσουν «μια νέα διασκευή» της όπερας του Βέρντι με τίτλο «Yasou Aida!». Η παραγωγή θα ανεβεί στο Βερολίνο στη Neukoellner Oper για 23 παραστάσεις, από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου. Το νέο κείμενο (γερμανικά, ελληνικά, αγγλικά) υπογράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος, τη μουσική προσαρμογή ο Χαράλαμπος Γωγιός, τη σκηνοθεσία ο Αλέξανδρος Ευκλείδης και τη δραματουργία ο Bernhard Glocksin.

…O Εβρος το περασμένο διάστημα δεν είχε μόνο φωτιές. Ετσι, η Ορεστιάδα φιλοξένησε, για δωδέκατη φορά, το Πανελλήνιο Ερασιτεχνικό Θέατρο, μια γιορτή που ξεκίνησε από τις 28 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου. Στη διάρκειά του τιμήθηκε η Ροζίτα Σώκου, αλλά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης. Ο Αλέξης Κωστάλας ήταν ο παρουσιαστής του προγράμματος που φιλοξένησε ερασιτεχνικούς θιάσους απ’ όλη την Ελλάδα. Νικητής, το καλλιτεχνικό σωματείο «Οι αθεράπευτοι» από τα Ιωάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή