ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέαμα ανθρώπων, που αιωρούνται στο κενό κρεμασμένοι από λεπτά σκοινιά, σκαρφαλώνουν σε τοίχους ύψους άνω των δέκα μέτρων ή έρπονται στο ταβάνι σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, αρχικά μπορεί να τρομάξει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το άθλημα. Ωστόσο, οι τακτικοί επισκέπτες της πίστας αναρρίχησης «The Wall», στην Παλλήνη, έχουν αντικρίσει αυτή την εικόνα αρκετές φορές για να γνωρίζουν ότι οι αναρριχώμενοι δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις, ούτε θέτουν τη ζωή τους σε αναίτια ρίσκα – απλώς επιδίδονται στην αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την επίβλεψη των «ειδικών» -και τα δύο προσφέρονται στην πίστα-, η αναρρίχηση σε τεχνητό πεδίο θεωρείται ασφαλής για άτομα κάθε ηλικίας, με μόνη προϋπόθεση να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Καθώς συνδυάζει την ένταση των πιο επικίνδυνων «ακραίων» σπορ με τη σιγουριά της κίνησης σε έναν κλειστό, ελεγχόμενο χώρο, και βέβαια την ύπαρξη του σκοινιού, αποτελεί ιδανικό τρόπο εκτόνωσης για όσους αναζητούν διεξόδους από τη ρουτίνα της καθιστικής ζωής.

Εκτός από ολόκληρο το σώμα, η αθλητική αναρρίχηση εξασκεί και το πνεύμα, αφού κάθε «βήμα» από το ένα χρωματιστό πιάσιμο στο άλλο απαιτεί υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Οι αρχάριοι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε μερικές από τις ευκολότερες διαδρομές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων, ενώ οι πιο πεπειραμένοι σκαρφαλώνουν σε τοίχους με αρνητική κλίση ή ακόμα και σε τμήματα της οροφής. Ομως οι πιο ενθουσιώδεις επισκέπτες του «Τhe Wall» είναι παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν το σκαρφάλωμα ως ένα εξαιρετικά ψυχαγωγικό παιχνίδι.

Τα μεσημέρια του Σαββάτου είναι ιδανικά για μια επίσκεψη στη μεγαλύτερη αναρριχητική πίστα της Αθήνας, η οποία συνήθως γεμίζει με κόσμο τα απογεύματα και συχνά φιλοξενεί παιδικά πάρτι τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Πάντως, το «The Wall» είναι ανοικτό όλες τις ημέρες τις εβδομάδας, ενώ η ημερήσια συνδρομή με επίβλεψη και εξοπλισμό -ζώνη μέση και ειδικά παπούτσια- στοιχίζει 15 ευρώ. Για τα παιδιά, η πίστα κρύβει ακόμα μερικές εκπλήξεις, όπως είναι το αθλητικό τραμπολίνο και ο ιμάντας ισορροπίας, ενώ, όσο ο καιρός το επιτρέπει, οι γονείς τους μπορούν να απολαύσουν έναν καφέ στο ημιυπαίθριο μπαρ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.thewall.gr ή στο 21030093.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή