Σε πρωτο πλανο…

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλή θέληση να υπάρχει… Ετσι, το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε μειωμένες τιμές για όλες τις σκηνές του, ξεκινώντας από την Παιδική, όπου η γενική είσοδος θα είναι 10 ευρώ. Επίσης οι μειωμένες τιμές της Πέμπτης (13 ευρώ) επεκτείνονται και στις απογευματινές της Τετάρτης, ενώ διατηρούνται οι ειδικές τιμές στην Κεντρική και τη Νέα Σκηνή για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους κ. ά. Μήνας θεάτρου για φέτος θα είναι ο Νοέμβριος, κατά τον οποίο νέοι έως 23 ετών θα μπαίνουν σε όλες τις παραστάσεις με είσοδο 10 ευρώ. Παραλλήλως, από χθες και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το βιβλιοπωλείο του Εθνικού θα λειτουργεί τις ώρες των παραστάσεων, προσφέροντας προγράμματα παραστάσεων, λευκώματα και θεατρικά έργα σε χαμηλές τιμές.

… Στο περιοδικό Interview διαβάσαμε συνέντευξη του Τζέφρι Ευγενίδη, ο οποίος μίλησε στην ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούλιετ Λιούις για το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «The Marriage Plot», που είναι ένα από τα μεγάλα εκδοτικά γεγονότα στις ΗΠΑ. Η κουβέντα έγινε στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, εκεί όπου ο Ευγενίδης διδάσκει δημιουργική γραφή. «Η ζωή είναι αρκετά χαοτική», λέει ο 51χρονος συγγραφέας. «Ενας από τους λόγους που η τέχνη είναι σημαντική για μένα είναι γιατί ορισμένες φορές φέρνει σε ισορροπία το απόλυτο χάος».

… Ηταν τόσο πολλά, που κατάφεραν να τα μετρήσουν μια εβδομάδα μετά! Οι υπεύθυνοι του Public ανακοίνωσαν ότι τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στο 1ο Booknight, ήταν περισσότερα από 18.000! Και ακόμα συνεχίζουν να μαζεύουν από «μεγάλους δωρητές»… Εξαιρετική προσφορά και συμμετοχή!

… Εχει παράδοση στα αφιερώματα αλλά και στη χαμηλόφωνη (αλλά αιχμηρή) αισθητική. Η «Οδός Πανός» συνεχίζει ακούραστη, 30 χρόνια τώρα, να συναντάει τους αναγνώστες της. Πώς θα τη χαρακτήριζε κανείς; Ενα μαυρόασπρο λεύκωμα που φωτίζει ως σημαντικό αυτό που άλλοι θεωρούν δευτερεύον. Αυτή είναι η αξία της «Οδού Πανός». Το δικό της σύμπαν, στο οποίο συμπλέουν ποιητές, φωτογράφοι, ρομαντικοί και καταραμένοι, καθώς και πάσης φύσεως άγγελοι. Στο τελευταίο της τεύχος, ένα θαυμάσιο αφιέρωμα στον αγαπημένο συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον.

… Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΕΡΤ και Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλός της Λάμπης Ταγματάρχης και ο πρόεδρος του ΙΜΕ Λάζαρος Εφραίμογλου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΤ αναλαμβάνει για ένα χρόνο τη χορηγία επικοινωνίας του ΙΜΕ, προβάλλοντας τις δραστηριότητές του. Αντίστοιχα, το ΙΜΕ θα παραχωρεί χώρους του για τη διοργάνωση συναυλιών με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, ενώ τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ θα πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις του. Η ΕΡΤ θα μπορεί να μαγνητοσκοπεί τις εκδηλώσεις και να τις μεταδίδει.

… Από σαράντα κύματα πέρασε η παραγωγή της νέας περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, καθώς υπήρξαν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, ακόμη και για μια τόσο επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά όπως αυτή. Οπως φαίνεται, όλα είναι έτοιμα για την προετοιμασία της παραγωγής. Μέχρι και ο «κακός» βρέθηκε, που θα είναι ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Καμία λεπτομέρεια για τον ρόλο δεν είναι γνωστή, όμως ο Μπαρδέμ σίγουρα μπορεί να παίξει έναν επιβλητικό κακό, όπως στο «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους» που του χάρισε το Οσκαρ ερμηνείας. Στην 23η περιπέτεια Μποντ, που μάλλον θα έχει τον τίτλο «Skyfall», ο Ντάνιελ Κρεγκ παίζει για τρίτη φορά τον ρόλο του Βρετανού πράκτορα, ενώ επιστρέφει η Τζούντι Ντεντς. Μαζί τους θα είναι και ο Ρέιφ Φάινς…

… Τον γνωρίζουμε ως ζωγράφο, αλλά αυτή τη φορά, ο Μανώλης Ζαχαριουδάκης μας συστήνεται και ως συγγραφέας. Με το «Ζωγραφική. Οδηγίες χρήσεως», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και το οποίο έχει τον υπότιτλο «Συμβουλές για τη διαδρομή του εικαστικού έργου από το εργαστήριο στον κόσμο», καταθέτει ένα προσωπικό, χιουμοριστικό αφήγημα γεμάτο χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες. Να τονίσουμε ότι το βιβλίο είναι φιλοτεχνημένο σαν χειρόγραφο σημειωματάριο, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον ζωγράφο.

… Νέα μετακίνηση στον εκδοτικό χώρο. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα στεγάσει στις εκδόσεις Ικαρος το επόμενο βιβλίο του, που θα έχει τίτλο «Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας». Ενα βιβλίο ανάμεσα σε ημερολόγιο και ντοκιμαντέρ, αυτοβιογραφία και χρονικό, εξομολογητικό δοκίμιο και οδοιπορικό στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή