«Μια γιορτή στου Νουριάν», για τα παιδιά

«Μια γιορτή στου Νουριάν», για τα παιδιά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις για παιδιά της νέας θεατρικής περιόδου στην Αθήνα είναι το έργο του Φόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Νουριάν» που έχει πρεμιέρα την Κυριακή (30/10) στο θέατρο «Πορεία». Ανατρεπτική και επίκαιρη κωμωδία για τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, την πολιτισμική συμφιλίωση και την αποδοχή που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών.

Γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το θέατρο Grips του Βερολίνου και στη γερμανική εκδοχή του, που είχε τον τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών ήταν Ελληνες.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που το έργο μου βρίσκει την αναβίωσή του, 38 χρόνια αργότερα σε μια νέα σύλληψη και διασκευή. Το 1973 ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για τη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών» σημειώνει ο Φόλκερ Λούντβιχ. «Τότε οι Γερμανοί πραγματικά ένιωθαν πως απειλούνται από Ελληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες, τώρα μπορούμε να γελάμε όλοι μαζί με αυτά. Σήμερα είναι οι Ελληνες αυτοί που αισθάνονται να απειλούνται από τους πρόσφυγες και έχουν πάρει τον ρόλο των Γερμανών σ’ αυτό το έργο. Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και φαντασία κι αυτό μου δίνει κουράγιο».

Στην παράσταση στο θέατρο «Πορεία» που σκηνοθετούν οι Παντελής Δεντάκης και Βασίλης Κουκαλάνι, πρωταγωνιστούν νέοι ηθοποιοί, ενώ τη μουσική έχουν συνθέσει οι «Active Μember».

Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου, τηλ. 210 8210991

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή