ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Διάλεξη του Βασίλη Λέτσιου με θέμα «Αγαπητή, μισητή μου Αθήνα!: σχόλια στα περιηγητικά κείμενα των Φρεντρίκα Μπρέμερ και Βίλχελμ Λάγκους» στις 7 μ.μ. στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Ζήτρου 16).

– Η Ανούσκα Σανκάρ, κόρη και μαθήτρια του θρυλικού Ραβί Σανκάρ εμφανίζεται στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το συγκρότημά της.

– Ημερίδα για τη μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά στο κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 10.30 π.μ.

– Ρεσιτάλ πιάνου με πρελούδια, φούγκες και χορικά από την Εφη Αγραφιώτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (8.30 μ.μ.).

– Συζήτηση με θέμα «Η διδασκαλία της Ιστορίας σε διαφορετικές εποχές» στις 7 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

– Βραδιά γαλλικού και γερμανικού τραγουδιού με έργα των Schubert, Schumann, Strauss, Duparc κ.ά. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις», με τη συμμετοχή της σοπράνο Δέσποινας Τσουκαλά και του πιανίστα Αρη Γραικούση.

– Προβολή του ντοκιμαντέρ «Men who swim» του Dylan Williams στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του CineDoc.

– Ομιλία του Κωνσταντίνου Καρδάμη, λέκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Σπύρος Σαμάρας: Αγνωστες βιογραφικές σελίδες και συνθέσεις ενός Κερκυραίου μουσουργού», στις 8.30 μ.μ. στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας.

– Διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων καλλιτεχνικού προσωπικού για τις παραστάσεις της όπερας «O Κουρέας της Σεβίλλης» προκηρύσσει η Εθνική Λυρική Σκηνή (πληροφορίες στο ww.nationalopera.gr και στο 2103711330).

– Εκθεση εικαστικών με τίτλο «Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρεσόφ» εγκαινιάζεται στις 8.30 μ.μ. στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22).

– Ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει τζαζ και ροκ κομμάτια, πλαισιωμένος από μια ομάδα μουσικών στη σκηνή του Half Note (Τρυβωνιανού 17), στις 10.30 μ.μ.