Ο Sivert Hoyem επιστρέφει για συναυλίες στη χώρα μας

Ο Sivert Hoyem επιστρέφει για συναυλίες στη χώρα μας

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. «So what you waiting for? There is nothing waiting for you here anymore». Δεν πρόκειται για εκδικητική απάντηση πρώην συντρόφου, αλλά για στίχο – κυριολεκτικά «βγαλμένο» από τη ζωή. Κάθε φορά που τυχαία ακούω τους στίχους «Hard to come back» των Νορβηγών καλλιτεχνών γυρίζω χρόνια πίσω. Οταν με την απογοήτευση των 23 Μαΐων κοιτούσα ατελείωτες ώρες το ταβάνι της εστίας και αρνιόμουν να εξωτερικεύσω οποιαδήποτε σκέψη. Μοναδική μου συντροφιά ήταν η γεμάτη αισθαντικότητα φωνή του Sivert Hoyem από τους Μadrugada (σ. σ.: λυκαυγές στα ισπανικά), που τα τραγούδια τους ακολουθούσαν νοητά την πορεία κάθε ερωτικής ιστορίας – «stay with me sweet lucky lady» – από την πρώτη γνωριμία έως τον χωρισμό – «it will be hard to come back». Ετσι κι εγώ έβαζα και ξαναέβαζα στο στερεοφωνικό το άλμπουμ τους «Deep Εnd».

Μπορεί με το πέρας των ετών να ξέχασα την αιτία της θλίψης μου και στο μεταξύ να διαλύθηκε το νορβηγικό συγκρότημα, αλλά ο τραγουδιστής τους που κάνει πλέον solo καριέρα συμπεριλαμβάνει στο ρεπερτόριό του αρκετά από τα θρυλικά τραγούδια (Μajesty, Look away Lucifair, The kids are on high street, Honey Bee etc). Επειτα από δύο δίσκους σε «ελαφρύτερο» ύφος (Moon landing, Into the sea…) επιστρέφει και πάλι στο τωρινό του άλμπουμ στο παλιό νοσταλγικό και σκοτεινό ύφος των Madrugada – που τόσο αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό και τόσο ταιριάζει στη φετινή του διάθεση. Το Σαββατοκύριακο πολλοί νοσταλγοί θα καλωσορίσουμε τον Νορβηγό τραγουδιστή στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη του φορά εδώ, αφού τιμά συστηματικά τη χώρα μας από το 2000, η τελευταία του εμφάνιση ήταν μάλιστα πριν από λίγους μήνες. O ίδιος δηλώνει στις συνεντεύξεις του ότι η Ελλάδα αποτελεί το «ζενίθ» κάθε περιοδείας του και ότι το ελληνικό κοινό διαθέτει «ιδιαίτερη ενέργεια». Κατά πώς φαίνεται από τις κατάμεστες συναυλιακές αίθουσες, λοιπόν, κάποια μυστική «χημεία» δημιουργείται ανάμεσα στον Νορβηγό καλλιτέχνη και το ελληνικό ταμπεραμέντο. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι ένθερμοι θαυμαστές του αρέσκονται να τον αποκαλούν κατά τον ελληνικό τρόπο μόνο με το μικρό του, «Sivert».

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, Boxx Stage, Ιωάννινα. Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα. Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα. Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή