Νέες εκδοσεις

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗΣ

Κάποτε στην Αρτα

εκδ. Στοχαστής, σελ. 124

Μια ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα ανάμεσα σε ένα Ρωμιό και μιαν Εβραία με φόντο την Αρτα του Μεσοπολέμου, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Αρτας και το μεταπολεμικό τοπίο της κατεστραμμένης από τους Ναζί Ελλάδας. Το μυθιστόρημα υποδύεται ένα ημερολόγιο το οποίο περιέρχεται στην κατοχή του επιμελητή της έκδοσης. Το έργο ακολουθεί έτσι το γόνιμο μυθιστοριογραφικό ρεύμα των τελευταίων δεκαπέντε ετών της πεζογραφίας των τεκμηρίων.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΗΣ

Η παρακμή της πατρότητας

εκδ. Σαββάλας, σελ. 188

Ο συγγραφέας, δρ Φιλοσοφίας, ψυχαναλυτής και ομαδικός αναλυτής, ανατέμνει με δραματικό, όχι όμως και δυσοίωνο, τρόπο την παρακμή της πατρότητας συνδέοντάς την άμεσα με το πολιτικό και ιστορικό έγκλημα και ανιχνεύοντας τις πρωταρχικές αιτίες της κατά μείζονα λόγο στην έκπτωση του πατρικού ιδεώδους από τις αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ηθικής συνείδησης. Οπως σημειώνει, «ο σημερινός πατέρας καλείται όχι τόσο να αποποιηθεί την ενοχή όσο να αποδείξει την αθωότητά του για μια σειρά από εγκλήματα που διέπραξαν οι προκάτοχοί του ως άλλοι θεοί στο όνομα της λογικής και της ιστορίας».

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ

Ο Πριονόδοντος, η Χοροπηδηχτούλα

και τα επτά Κατσικάκια

εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας

εκδ. Ελληνοεκδοτική, σελ. 56 – 12,5 ευρώ

Την οικογένεια Κατσικάκη τη γνωρίζετε; Τον σκουροσοκολατοκαφετή λύκο Πριονόδοντο; Ευκαιρία, λοιπόν, να μεταφερθείτε νοερά στο ηλιόλουστο και καταπράσινο λιβάδι όπου ζουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, να τους συναντήσετε και… Και ίσως να ανακαλύψετε πως ό,τι ξέρατε για λύκους, κατσικάκια, πρόβατα και άλλα άγρια ζωάκια, πάνε περίπατο… Μια ξεχωριστή παραλλαγή ενός κλασικού παραμυθιού, στις σελίδες του οποίου οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα διασκεδάσουν με τους πολύ αστείους χαρακτήρες και θα μάθουν να αντιμετωπίζουν με λογική «περίεργες» καταστάσεις. Και το κυριότερο, θα γνωρίσουν μια μεγάλη αλήθεια: η Αγάπη κάνει θαύματα…

ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΧΟΥ

Ο γάμος του Κακαράπη

εικον. Νάνου Παχού

εκδ. Μιχάλη Σιδέρη, σελ. 72 – 12 ευρώ

Ο παγανός βασιλιάς Κακαράπης, άρχοντας της Ζοφερής Χώρας θα γίνει άραγε γαμπρός; Τι παράξενος αυτός ο έρωτάς του για την όμορφη χωριατοπούλα! Θα την παντρευτεί ή θα τη φάει; Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει. Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη έκαναν ένα νέο ξεκίνημα στον χώρο του λογοτεχνικού βιβλίου ύστερα από 35 χρόνια παρουσίας στον χώρο του εκπαιδευτικού βιβλίου για την εκμάθηση ξένων γλωσσών (διάλογοι και οπτικοακουστικές μέθοδοι), στα βιβλία επιστήμης, τεχνολογίας και στα σχολικά βοηθήματα.

ΓΚΙΝΤΙΛ

Ιστορίες με πειρατές

εικον. Φρεντερίκ Πιγιό, Μαρκ Λιζανό

εκδ. Μεταίχμιο

Ολοι οι πειρατές μοιάζουν τρομακτικοί, αιμοσταγείς, βίαιοι, τερατώδεις, ποταποί. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον Τζακ Πράσοου. Ευγενικός, λεπτεπίλεπτος, δεν δίνει καμιά μάχη χωρίς προηγουμένως να ζητήσει συγγνώμη. Ο Μαυρογένης πάλι, ύστερα από ένα σφάλμα του κουρέα του δεν διστάζει να αντικαταστήσει τη γενειάδα του με ένα τεράστιο μαλλί της γριάς. Και σε ό,τι αφορά τον Ιβέ, τον Χαλύβδινο καπετάνιο, πριν γίνει ένας τρομακτικός πειρατής ήταν ένα μυγιάγγιχτο αγοράκι που φοβόταν ακόμα και ένα άκακο έντομο. Ο ασυνήθιστος τέλος θησαυρός του Κιμά ξαφνιάζει τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή