Νέες εκδοσεις

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΔΟΥΑΡΔΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ
Τα πρόσωπα και οι μάσκες
Μνήμη της φωτιάς ΙΙ
μετ. Ισμήνη Κανσή
εκδ. Πάπυρος Letras

Ο πολυδιαβασμένος Ουρουγουανός συγγραφέας θέλει να διασώσει τη λεηλατημένη μνήμη ολόκληρης της Αμερικής, και κυρίως της Λατινικής Αμερικής. Ο δεύτερος τόμος της τριλογίας του επισκοπεί τον 18ο και τον 19ο αιώνα, εποχή επώδυνη και γόνιμη κατά την οποία οι λαοί της αμερικανικής ηπείρου αναζητούν την πραγματική τους ταυτότητα πίσω από τις μάσκες που τους επέβαλαν οι αποικιοκράτες, προκειμένου να κατακτήσουν την αυτοδιάθεση και τα δικαιώματά τους. Είναι η εποχή που γίνεται αισθητός ο απόηχος του Διαφωτισμού, της Γαλλικής και της Αμερικανικής Επανάστασης.

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
RΙCΗΑRD FLANAGAN
H άγνωστη τρομοκράτισσα
μετ. Παλμύρα Ισμυρίδου
εκδ. Αγρα σελ. 400 – 21 ευρώ

Γνωστή και ως «Κούκλα», η Τζίνα κάνει στριπτίζ σε ένα κλαμπ στο Σίδνεϊ. Κοπέλα απλοϊκή και ελαφρώς απροσάρμοστη, ονειρεύεται την αποκατάσταση. Μέχρι που ένα βράδυ συναντά τον Ταρίκ, έναν όμορφο ξένο. Την αυγή ο ξένος έχει εξαφανιστεί, ενώ στην πόλη έχουν ανακαλυφθεί πέντε βόμβες. Μέσα από έναν καταιγισμό έκτακτων ειδήσεων, οι τηλεοράσεις μεταδίδουν όλες την ίδια εικόνα: Τον Ταρίκ και την Τζίνα. Η πτώση της Κούκλας πλησιάζει. Κι έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο μιας «καταδίωξης τρομοκρατών», η Τζίνα είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Ο συγγραφέας σκιαγραφεί μιαν Αυστραλία στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης.

ΜΠΡΕΤ ΙΣΤΟΝ ΕΛΙΣ
Αυτοκρατορικές απολαύσεις
μετ. Δημήτρης Αθηνάκης
εκδ. Κέδρος σελ. 224 – 12,50 ευρώ

Επιτυχημένος σεναριογράφος, ο Κλέι επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Λος Αντζελες για το κάστινγκ της νέας του ταινίας. Σύντομα επανασυνδέεται με τους νεανικούς του φίλους για να βρεθεί μέσα σε ένα περιβάλλον παρακμής και χλιδής όπου κυριαρχούν το σεξ, το χρήμα και τα ναρκωτικά, η αλαζονεία, η προδοσία και η απουσία ηθικών φραγμών. Η σημερινή Καλιφόρνια φαντάζει πολύ πιο τρομακτική σε σύγκριση με την ξένοιαστη Καλιφόρνια των εφηβικών χρόνων των ηρώων. Οι πλούσιοι έφηβοι της δεκαετίας του ’80 βιώνουν την κρίση της μέσης ηλικίας σε μια χώρα που πλήττεται από την κρίση αξιών.

ΔΟΚΙΜΙΟ
JΕFF JΑRVΙS
Τι θα έκανε η Google;
μετ. Μανώλης Ανδριωτάκης
εκδ. Μεταίχμιο σελ. 440 – 16 ευρώ

Η Google δεν είναι απλώς η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ιστορία, αλλά αποτελεί και έναν εντελώς νέο τρόπο σκέψης. Ο μαέστρος του Διαδικτύου και πρωτοπόρος blogger Jeff Jarvis επέκτεινε αυτή την προσέγγιση στις επιχειρήσεις και στην κουλτούρα, αποκαλύπτοντας πόσο επαναστατική είναι. Προφητεία, διανοητικό πείραμα και μανιφέστο, το βιβλίο αποτελεί μια αποδόμηση του μηχανισμού της Google για να ανακαλύψει σαράντα σαφείς και εφαρμόσιμους κανόνες διοίκησης και ζωής μέσα σε αυτό. Και την ίδια στιγμή φωτίζει τη νέα κοσμοθεωρία της γενιάς του Διαδικτύου.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ επιμ.
Η αισθητική των αρχαίων Ελλήνων
εκδ. Ζήτρος σελ. 558

Τα δέκα κεφάλαια του βιβλίου επιχειρούν να πραγματοποιήσουν μια συνοπτική παρουσίαση της αρχαίας ελληνικής αισθητικής, ειδικότερα της αρχαϊκής και της κλασικής εποχής. Καταγράφονται οι απόψεις των Ελλήνων για το ωραίο και την τέχνη έτσι όπως διατυπώθηκαν ιστορικά, από την ομηρική εποχή έως τον Αριστοτέλη. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρατίθενται τόσο στα αρχαία όσο και σε μετάφραση, όλα τα χωρία στα οποία γίνεται αναφορά. Ομηρος, Ησίοδος, λυρικοί ποιητές, ποιητές και καλλιτέχνες της κλασικής εποχής, Πυθαγόρειοι, Δημόκριτος, Σοφιστές, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή