Προ-βολες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγινε και ο πάγος της μόδας. Μπορεί να γκρινιάζουμε για την κρίση, με κάθε αφορμή, αλλά υπάρχουν κάποιοι που κάνουν χρυσές δουλειές. Οπως όσοι σκέφτηκαν, για παράδειγμα, να ανοίξουν παγοδρόμιο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή αλλού.

Εφιάλτης στον δρόμο με τις πίστες. Δεν βρίσκεις παγοπέδιλα στο νούμερό σου, αν βρεις τελικά, παίρνεις κάτι ιδρωμένα, βρεγμένα, ταλαιπωρημένα ζευγάρια, το εισιτήριο για κάθε άτομο (παιδί ή ενήλικα) δεν πέφτει κάτω από τα 10 ευρώ, δίνεις και 5 ευρώ επιπλέον, αν θέλεις το παιδί σου να σέρνει έναν πιγκουίνο ή μια φώκια. Πλαστικά και τα δύο, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Είκοσι ευρώ για μια βόλτα χέρι – χέρι με τον δάσκαλο, ένα ευρώ για το λόκερ… Σύνολο, ένα πενηντάρι.

Η μανία με το πατινάζ στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει ήδη από πέρυσι. Καινούργιες πίστες, αυτοσχέδιες, με τεχνητό πάγο (ή κάτι σαν λευκό παρκέ), βουναλάκια, κακοτεχνίες, σε μέρη που δεν φαντάζεσαι, πίσω από τις τουαλέτες σε παιδότοπους, λούνα παρκ, μούλτιπλεξ, στη μέση του πουθενά, σε κεντρικές πλατείες. Από τη στιγμή που προβλήθηκε και το τηλεοπτικό υπερθέαμα με πρωταγωνιστές πρωταθλητές και Ελληνες ηθοποιούς, παρουσιαστές, αθλητές, τραγουδιστές, μοντέλα, όλοι τώρα θέλουν να γίνουν επαγγελματίες σκιέρ. Οχι του τηλεοπτικού πλέον, αλλά του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Τόση ορολογία να πάει στράφι; Στη Θεσσαλονίκη, αρχές Ιανουαρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, είχε στηθεί μια πίστα για όλους. Δίπλα στη συνηθισμένη κίνηση στην παραλία, στο σαλέπι και τους καστανάδες, δεκάδες σχετικοί και άσχετοι του αθλήματος περνούσαν από το ταμείο για βραχιολάκι και πορτοκαλί παγοπέδιλα. Σε αυτήν την περίπτωση, όσο καλά κι αν κατέχεις το σπορ, κάνεις τον σταυρό σου και εύχεσαι να μη συγκρουστείς μετωπικά με την παρέα των εφήβων που πηγαίνει ανάποδα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κόντρα στο ρεύμα. Και εδώ δεν είναι Central Park, να έχεις τουλάχιστον άπλα, εδώ η πτώση είναι δεδομένη.

Προστατευτικά κράνη; Επιγονατίδες; Προστατευτικά για αγκώνες και καρπούς; Δεν υπάρχουν. Δεν προσφέρονται. Εκτός και αν τα πληρώναμε κι αυτά. Μαζί με το καρότο για να φτιάξουμε χιονάνθρωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή