«Εχει πέσει το ηθικό του κόσμου. Πού διάθεση;»

«Εχει πέσει το ηθικό του κόσμου. Πού διάθεση;»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τραγούδια που μιλάνε για αστέρια και για τριαντάφυλλα, για χαρές και για θυμούς, για χαμένα όνειρα και αγάπες που «επέζησαν», συναντιούνται στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» η Ηρώ Σαΐα και ο Γιάννης Παλαμίδας. Δυο εξαιρετικές φωνές, δυο χαμηλών τόνων καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες, διάλεξαν αγαπημένα τους τραγούδια, δικά τους αλλά και του Σταύρου Ξαρχάκου, του Κωνσταντίνου Βήτα, της Λένας Πλάτωνος, του Clauss Nomi, του Χατζιδάκι και με διάθεση θεατρική τα παρουσιάζουν στη δίωρη παράσταση «Για σένα», που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώνεται με δύο παραστάσεις τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Η πρεμιέρα τους μπορεί να μην ήταν ιδανική από την άποψη της προσέλευσης του κόσμου, είχε όμως ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα. «Η Αθήνα μάζευε τα κομμάτια της μετά τα γεγονότα της προηγούμενης Κυριακής», μας λέει ο Γιάννης Παλαμίδας. «Εχει πέσει το ηθικό του κόσμου. Πού διάθεση… Παρ’ όλ’ αυτά η παράσταση ήταν πολύ συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη. Νιώσαμε σαν να γινόταν σε ένα δωμάτιο, στη θέρμη ενός ιδιωτικού χώρου».

Με την Ηρώ Σαΐα γνωρίστηκαν σε μια παράσταση του Σταύρου Ξαρχάκου στο Gazarte. «Είχαμε επικοινωνία, δέσαμε αμέσως» εξομολογείται ο Γ. Παλαμίδας. «Τώρα πια είμαστε φίλοι και σκεφτόμαστε και επόμενη συνεργασία. Εχω έτοιμο ένα δίσκο, αλλά τον έχω βάλει στο συρτάρι γιατί θέλω να μοιραστώ μια δουλειά με την Ηρώ. Με έχει γοητεύσει το ταλέντο της. Με εξέπληξε από την αρχή αυτό το κορίτσι. Είναι κουκλίτσα και εξαιρετική τραγουδίστρια. Οσο τη βλέπω και τη ζω μένω με ανοιχτό το στόμα».

Τόσο καλά και γενναιόδωρα λόγια αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν προέρχονται από έναν άνθρωπο που παραμένει εκτός συστήματος εδώ και χρόνια -έχουν περάσει περίπου τριάντα χρόνια μετά το εμβληματικό «Σαμποτάζ» με τη Λένα Πλάτωνος-, αλλά διατηρεί αμείωτο και αγνό το πάθος του για τη μουσική. «Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» ομολογεί ο ίδιος. «Πάντα ήμουν έξω από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Με έχουν χαρακτηρίσει αναχωρητή. Ξέρω γω… Μπορεί και να είναι αλήθεια. Με τη μουσική κάνω ό,τι μου κατεβαίνει. Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να δώσω λόγο κάπου. Βέβαια, από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει πια δισκογραφικό σύστημα, πέθανε, υπάρχουν όμως «φιλαράκια» που προστατεύουν και προωθούν κάποιους. Αυτό, αντέχει ακόμη. Εγώ δεν φρόντισα ποτέ για κάτι τέτοιο. Αλλά η δίψα μου είναι ίδια κάθε φορά που είναι να εμφανιστώ κάπου».

Μετά τις εμφανίσεις στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ο Γιάννης Παλαμίδας σχεδιάζει μία, αρχικά, εμφάνιση με τη Λένα Πλάτωνος, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες.

Στην παράσταση «Για σένα» στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» τους Γιάννη Παλαμίδα και Ηρώ Σαΐα συνοδεύουν ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και ο Δημήτρης Σιάμπος στην ηλεκτρική κιθάρα. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή