Μουσικη προθηκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Less you Know, The Better
DJ Shadow
Είδος: Electronic / Hip-Hop/ Abstract / Trip-Hop / Τurntablism
Παραγωγή: Island Records

Ο Josh Davis, ο μουσικός που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο DJ Shadow, είναι ένας από τους καλλιτέχνες που τους κυνηγάει η κατάρα της άμεσης επιτυχίας. Το Entroducing… του 1996 (το οποίο έμεινε στο Guinness World Records ως το πρώτο album φτιαγμένο ολόκληρο από samples) γνώρισε μεγάλες δάφνες και τιμές. Ηταν ένα από τα πρώτα άρτια παντρέματα ηλεκτρονικής μουσικής και trip hop και το εμπεριεχόμενο organ donor ήταν η μεγάλη του στιγμή του άλμπουμ που στο Rockwave του 2010 πυροδότησε το πλήθος. Το Entroducing… έγινε η σκιά του DJ Shadow και από τότε, ό,τι έχει δημιουργήσει, συγκρίνεται με αυτό. Ετσι και με την καινούργια δουλειά του Καλιφορνέζου δισκομανούς καλλιτέχνη, με τίτλο «The Less you Know, The Better», η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Το καινούργιο άλμπουμ του 38χρονου Josh Davis είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ που ηχογραφεί, το πρώτο ύστερα από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας και ό,τι πιο κοντινό στο Εntroducing…

Αφήνει πίσω του το i-pod και χρησιμοποιώντας τα pick up και τα βινίλιά του, ο DJ Shadow σαμπλάρει από μια μεγάλη γκάμα ήχων και ρυθμών. Μέταλ κιθάρες, funky ρυθμοί, χιπ χοπ της παλιάς σχολής, dub και soul μπαίνουν στο μίξερ και δημιουργούν έναν ποικιλόμορφο δίσκο γεμάτο γρήγορη ροή, δυνατά ξεσπάσματα και μουσικά σκαμπανεβάσματα.

Ο νέος DJ Shadow έχει το δικό του άτακτο και περιπαιχτικό στυλ και στο The Less you Know, the Better μας παρουσιάζει τις αναμνήσεις από τα μουσικά του ταξίδια, όσο κι αν αυτές μπορεί να φανούν χαοτικές με την πρώτη ακρόαση. Ο DJ Shadow δείχνει ότι δεν θέλει να προκαλέσει την έκπληξη του ακροατή. Το μόνο που δείχνει να αναζητεί είναι να εκφραστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή