Πύρνα, μια ομάδα ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων

Πύρνα, μια ομάδα ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχαμε την αίσθηση ότι βρισκόμασταν στην εξοχή, πολύ μακριά από την Αθήνα, όταν βγήκαμε από το ταξί που μας πήγε, την περασμένη Παρασκευή, στην «Πύρνα». Στην Κοκκιναρά 43, στον δρόμο που οδηγεί από την Κηφισιά προς Πολιτεία, βρίσκεται μια όμορφη, ευρύχωρη κηφισιώτικη μονοκατοικία με κήπο: το νέο σπίτι που στεγάζει τα τελευταία δύο χρόνια την «Πύρνα», χώρο προσωπικής ανάπτυξης και ψυχαγωγίας για ενηλίκους και παιδιά, που ιδρύθηκε το 2000.

Είχα ακούσει πολλά για τα ενδιαφέροντα μαθήματα, τις διαλέξεις, τα εργαστήρια, τις ξεναγήσεις και εκδρομές που διοργανώνονταν εδώ, όμως κάπου είχα την αίσθηση πως απευθύνονταν σε ένα κοινό μελών του χώρου ή σε κατοίκους της περιοχής. Η έκπληξη ήταν κάτι περισσότερο από ευχάριστη. Στο ισόγειο της «Πύρνας» μάς υποδέχτηκε μια από τις κυρίες-εθελόντριες που βοηθούν στη λειτουργία του κέντρου. Το περιβάλλον ζεστό, οικογενειακό. Πεντακάθαρα, φωτεινά δωμάτια, έτοιμα να φιλοξενήσουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τους. Στα αριστερά, ο χώρος της κουζίνας για τα εργαστήρια μαγειρικής, στο βάθος με θέα τον κήπο το δωμάτιο ξεκούρασης με τραπεζάκια, καρέκλες, βιβλία. Ενας μπουφές με ζεστό τσάι, καφέ, κουλουράκια και νερό στο χολ, ενώ στη μεγάλη αίθουσα όπου γίνονται οι διαλέξεις για τους ενηλίκους, τα ρεσιτάλ, καθώς και οι παιδικές παραστάσεις, μια ομάδα παιδιών συμμετείχαν στα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού της Μαρίας Λαγωνίκα.

«Εμείς» πάλι (η κόρη μου δηλαδή) ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο για το πολύ ωραίο εργαστήρι πλαστικής με θέμα τα πουλιά της εικαστικού Πολυξένης Τσοπάνογλου-Παπαρρηγοπούλου. Φτιάξαμε «φτερωτά πλάσματα της άνοιξης» με πηλό και χαρτί, που κουβαλήσαμε τόσο προσεκτικά σε όλο τον δρόμο της επιστροφής μας. Μιλώντας με τη διευθύντρια Μαρίνα Φλέγγα-Κουρεμένου, συνειδητοποιώ πως η «Πύρνα» δεν είναι καθόλου ένα ελιτίστικο κλαμπ, αλλά ένας χώρος που θέλει να προσφέρει ψυχαγωγία, εκπαίδευση σε γονείς και παιδιά, αλλά και κοινωνικό έργο, στηρίζοντας σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η χορωδία παιδιών και νέων, Polyphonica, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Φεύγουμε χαρούμενες, αγκαλιά με τους πήλινους κούκους και τα χελιδόνια μας, εν αναμονή της άνοιξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή