«Avengers», η dream team των υπερηρώων

«Avengers», η dream team των υπερηρώων

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους οπαδούς του είδους των ταινιών δράσης με υπερήρωες, το «The Avengers» είναι αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Εδώ και χρόνια συζητιέται η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του κόμικς της Marvel, που φέρνει κοντά ως ομάδα μερικούς από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες της εταιρείας.

Για να δημιουργηθεί η ταινία, που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Απριλίου, ενεπλάκησαν τα στούντιο της Paramount, της Ντίσνεϊ, το κινηματογραφικό τμήμα της Marvel, ακόμη και η τράπεζα Merrill Lynch!

Ανάμεσα σε δύο στούντιο

Η έναρξη της ανάπτυξης της ταινίας έγινε τον Απρίλιο του 2005, όταν η Marvel αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της κινηματογραφικό τμήμα, αντί να διαθέτει απλώς τα δικαιώματα των κόμικς της στα μεγάλα στούντιο. Το τμήμα δημιουργήθηκε με τη μεσολάβηση της Merrill Lynch και από τότε η Marvel χτίζει σταδιακά τον μύθο των «Avengers» στο κινηματογραφικό κοινό, ακόμη και σε εκείνους τους θεατές που δεν παρακολουθούν καθόλου τις περιπέτειες των υπερηρώων τυπωμένες στο χαρτί.

Οι ταινίες που προηγήθηκαν, δηλαδή οι δύο περιπέτειες του «Iron-Man», το ριμέικ του «Hulk», ο «Thor» και ο «Captain America», συνειδητά δημιουργήθηκαν από τη Marvel, ώστε να συστήσουν τους χαρακτήρες ακόμη και στο κοινό που δεν τους γνώριζε. Το πείραμα αποδείχθηκε επιτυχημένο και οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες ήταν σε γενικές γραμμές τουλάχιστον καλές στο είδος τους. Ομως, ο τελικός στόχος ήταν από την αρχή οι «Αvengers».

Ολες οι προηγούμενες ταινίες της Marvel διανεμήθηκαν από την Paramount. Τον Οκτώβριο του 2010 η Ντίσνεϊ συμφώνησε να πληρώσει τουλάχιστον 115 εκατομμύρια δολάρια στην Paramount για τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής της ταινίας, καθώς και για το «Iron-Man 3», όποτε αυτό ολοκληρωθεί. Η Paramount εξακολουθεί να λαμβάνει ποσοστό 8% από τα κέρδη στο box office, παρά το γεγονός ότι οι ταινίες ανήκουν έτσι κι αλλιώς στη Marvel και η διανομή τους πια στην Ντίσνεϊ.

Η ομάδα και η δράση της

Ποιοι είναι όμως οι ήρωες που συμμετέχουν στην ομάδα και τι συμβαίνει στην ταινία; Την ομάδα των «Avengers» αποτελεί η dream team των υπερηρώων. Είναι ο Iron-Man (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), ο Captain America (Κρις Εβανς), ο Hulk (ο Μαρκ Ράφαλο, που αντικαθιστά τον Εντουαρντ Νόρτον), ο Thor (Κρις Χέμσγουορθ), ο Hawkeye (Τζέρεμι Ρένερ) και η Black Widow (Σκάρλετ Τζόχανσον).

Συντονιστής τους είναι ο Νικ Φιούρι (τον υποδύεται ο Σάμιουελ Τζάκσον), διευθυντής του οργανισμού SHIELD, ενώ ο «κακός» της ταινίας είναι ο Loki (Τομ Χίντλστον), ο οποίος ήταν εκείνος που προκαλούσε προβλήματα και στον Thor στην περιπέτεια που προβλήθηκε την περασμένη χρονιά στις αίθουσες.

Τους «Avengers» σκηνοθετεί ο Τζος Γουέντον, τηλεοπτικός σεναριογράφος και δημιουργός της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς «Buffy the Vampire Slayer». Ωστόσο, ο Γουέντον έχει σκηνοθετήσει μόνο μία ταινία, το «Serenity» του 2005, που ελάχιστοι έχουν δει. Ξαφνικά βρέθηκε με έναν προϋπολογισμό 220 εκατομμυρίων δολαρίων στα χέρια του, ένα μεγάλο και ιδιαίτερα αξιόλογο καστ, αλλά κυρίως απέναντι στις υψηλές προσδοκίες πολλών φανατικών οπαδών των ηρώων της Marvel και τις εμπορικές προσδοκίες δύο στούντιο. Σύντομα θα φανεί αν έχει καταφέρει να τις δικαιώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή