ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Παιώνια» στην Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου 8 στο Θησείο είναι ένας χώρος που αγαπάμε και το έχουμε ξαναπεί. Τα νέα είναι ευχάριστα για όσους έχουν χαλαρώσει μόνοι ή με την παρέα τους σε αυτό το βοτανοπωλείο / τεϊοποιείον με τα ζεστά αφεψήματα ελληνικών, δυτικών και κινέζικων βοτάνων, με τους φυσικούς χυμούς και τα βιολογικά σνακς (όλα τα υλικά πωλούνται στο κατάστημα για όσους θέλουν να συνεχίσουν να πίνουν τσάι σπίτι τους…). Ναι, γιατί αύριο εγκαινιάζεται μια πιο «ανοιχτή», δροσερή «Παιώνια» με τραπεζάκια έξω, με διευρυμένο μενού που περιλαμβάνει κρύο τσάι, smoothies, σπιτική λεμονάδα και φρουτοσαλάτες, έτοιμη να μας φιλοξενήσει στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας εξόδους. Συν τοις άλλοις, η «Παιώνια» εγκαινίασε πρόσφατα τη «Happy Hour» (από Δευτέρα έως Παρασκευή, 1 με 3.30 το μεσημέρι) όπου ένα μαύρο ή πράσινο τσάι με σάντουιτς προσφέρεται στην τιμή των 5 ευρώ.

Βρήκα χρόνο να επισκεφθώ την «Παιώνια» λίγο πριν από τα εγκαίνια και νωρίτερα από τη Happy Hour, αλλά δεν πειράζει. Πέρασα τόσο ωραία. Δώδεκα η ώρα το μεσημέρι και στον γαλήνιο χώρο της (έκατσα δίπλα στο πιάνο και στον μικρό Βούδα) παρήγγειλα το τσάι μου, το όνομά του «Γιοι του ουρανού», το οποίο ήρθε σε μια αυθεντική γιαπωνέζικη τσαγιέρα με αντίστοιχη κουπίτσα. Επίσης ζήτησα το σάντουιτς με ψητά λαχανικά, νοστιμότατο, δύο φέτες μαύρο ψωμί γεμιστές με μαρούλι, πιπεριά και μελιτζάνα. Στο διπλανό τραπέζι που έχει καναπεδάκι καθόταν ένα ζευγάρι που έμοιαζε να ξεκινούσε τη γνωριμία του. Κρυφάκουσα μερικές κουβέντες τους, «Είσαι Ταύρος και δεν σου φαίνεται», «Τι λες να παραγγείλω το κινέζικο τσάι για τις αλλεργίες;» κ.λπ., όμως προτίμησα να βυθιστώ στο βιβλίο που είχα διαλέξει από το ράφι της «Παιώνιας». Από μια αρκετά πλούσια συλλογή βιβλίων εναλλακτικών / new age θεμάτων επέλεξα τα «Μαθήματα Θαυμάτων». Επειτα απ’ όλα αυτά, μέρα μου κύλησε πολύ όμορφα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή